Új paraméter-érték a projektoroknál

Genda Csongor Zoltán, 2009. február 17. 18:04

Több gyártó is egy új fényesség-meghatározó értékrendszer bevezetésére készül, mellyel lehetővé válik a kivetítők színes fénykibocsátás szerinti osztályozása.

Jelenleg is számos paraméterérték fel van tűntetve a projektorok adatlapján, a legfontosabb azonban még mindig hiányzik, az úgynevezett Colour Light Output (CLO), ami magyarul színes fény kibocsátást jelent. A gyártók előszeretettel használják az ANSI Lumen-t mint a fényerő kifejezőjét, ez az adat azonban nem hiteles, alkalmas a fogyasztók megtévesztésére (főképpen a DLP-technológiájú eszközök esetében), mivel csakis a fehér fényességet mutatja. Ha csupán erre az értékre támaszkodunk, és összevetünk két azonos fényerejű készüléket, akkor óriási különbséget tapasztalhatunk a színmegjelenítést illetően. Néhány gyártó azonban a jövőben fel fogja tűntetni a CLO-értéket is az adatlapon, hogy hitelesebbnek tűnjenek a vásárlók előtt. A színes fény kibocsátás a kivetített kép színintenzitását jelöli, az értéket egy sötétkamrában spektrométerrel mérik le.
A projektorokat készítő nagyvállalatok közül elsőként az Epson jelentette be, hogy a jövőben a CLO-adatokat is feltűnteti majd készülékein, a kezdeményezéshez azonban több más gyártó is csatlakozott.

Kulcsszavak: projektor szabvány

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon is kapható a Huawei első asztali monitorja

A Huawei Technologies Magyarországra is elhozza nemrég bemutatott, első asztali monitorját. A Display 23,8” névre keresztelt megjelenítő FullView kijelzője keskeny, mindössze 5,72 mm-es kávát kapott, Full HD felbontású, valamint 1000:1 kontrasztaránnyal rendelkezik, és szemvédő funkcióval is ellátták. A monitor nem csak számítógépekkel, hanem mobiltelefonokkal is könnyedén összekapcsolható. A Display 23,8” április 23-tól elérhető a Huawei kereskedelmi partnereinél bruttó 63.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

2021. április 23. 12:50

Az Alienware és a Dell ismét AMD-alapú laptoppal jelentkezik

A Dell Technologies két AMD-alapú gamer laptopot mutatott be, a Dell G15 Ryzen Editiont és az Alienware m15 Ryzen Edition R5-öt. Az Alienware 14 év után először jelentkezett olyan modellel, amelyben AMD processzor dolgozik. Mindkét laptop NVIDIA GeForce RTX 30-as sorozatú videokártyával rendelkezik, és a velük egyidejűleg bemutatott Dell monitorokkal kiegészülve tökéletes gamer állomást alkotnak.

2021. április 19. 19:49

A Samsung nagyfelbontású monitorokkal készül 2021-re

A Samsung bemutatja 2021-es monitorkínálatát. Az ergonomikus kialakítású, nagyfelbontású készülékek kényelmesen használhatók és élethű megjelenítésre képesek. A legújabb Samsung monitorok kiemelkedő teljesítményükkel ideálisak lehetnek munkahelyi vagy otthoni használatra is.

2021. március 30. 11:13

A Philips bejelenti két új érintőképernyős monitorsorozatát

Az otthonunktól kezdve az irodai környezeteken át a nyilvános terekig a képernyők körbevesznek minket és különböző alkalmazások futtatásával számos igényt elégítenek ki. Az érintőképernyők a speciális elvárások irányába haladnak. 

2021. március 17. 16:31

Kiváló vizuális élmény kívül-belül

A monitorok szakértőjeként ismert AOC bemutatja új monitorcsaládját, a V4 sorozatot, amely QHD és UHD felbontást kínál 23,8”/60,5 cm, 27”/68,6 cm és 31,5”/80 cm panelméretekben. Az egyszerű, de mégis vonzó, háromoldalon keret nélküli kialakításuknak köszönhetően ezek a modellek tökéletes választásnak bizonyulnak azon költségtudatos otthoni felhasználók számára, akiknek fontos a külalak is. 

2021. március 2. 14:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35