Üveglapon is működő lézeres Logitech egerek

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 20. 09:33

A Logitech olyan számítógépes egereket hoz forgalomba, amelyek különösen sima felületeken, így például üveglapon is tökéletesen működnek, a társaság új technológiájának köszönhetően.

A lézeres egerekkel gyakran megesik, hogy nagyon sima asztallapon, de főként üveglapon nem működnek tökéletesen, ezáltal megkeserítve a felhasználók életét. A Logitech ennek orvoslására találta ki a Darkfield elnevezésű lézertechnológiát, amelynek révén a most bemutatott két új egér üveg- és gránitlapon, vagy lakkozott fán is zökkenőmentes használatot tesz lehetővé. Ez annak köszönhető, hogy a Darkfield révén a lézer a felület egészen apró egyenetlenségeit is képes érzékelni – no nem a végtelenségig, a Logitech ugyanis 2 mm-esnél vékonyabb üveglap esetén nem ígér teljes megbízhatóságot.

A két új egér közül a 100 dolláros Performance Mouse MX két hüvelykujj-gombbal és micro-USB töltővel is rendelkezik. A noteszgépekhez szánt, kisebb Anywhere Mouse MX ajánlott ára 80 dollár. Mindét periféria rendelkezik szupergyors görgetővel, illetve az egyszerre akár 5 vezeték nélküli eszköz számítógépes csatlakoztatását biztosító USB kiegészítővel. A Logitech Darkfield-jéhez hasonló technológiát egyébként a Microsoft is bemutatott már a BlueTrack képében.
 

Kulcsszavak: Logitech periféria egér

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagyobb teljesítménnyel és automatizálással erősítik a Dell EMC PowerStore-t

A Dell Technologies új szoftverrel és automatizálási képességekkel növelte Dell EMC PowerStore nagyvállalati tárolórendszereinek teljesítményét. A cég továbbá bemutatta a kedvezőbb árú PowerStore 500 modelljét is, amely a vállalkozások és felhasználók szélesebb körének kínál nagyvállalati szintű teljesítményt és funkciókat.

2021. május 17. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15