Ha még nem lenne elég hideg: Zalman hűtők

Kiss Ádám Zoltán, 2009. december 19. 17:50

Aki az ablaknyitogatásnál komolyabb hűtésre vágyik, érdemes megnéznie a Zalman hűtőit, a legújabb modellek már nem csak jól vezetik el a hőt, de rendkívül csendesek is.

Az első darab mindjárt kettő. A CNPS7500 golyóscsapágyas és kéken világító szélkereke alá kétféle hűtőbordát választhatunk. A Cu csak rézből, a AlCu változat pedig alumíniumból és rézből készült lamellákat tartalmaz, kedvező áron szinte az összes foglalathoz használható, AMD-hez ugyanúgy, mint Intelhez. belefér egy szokásos házba és a legújabb 1156-os Corei7 és Corei5-ös CPU-kat is kordában tarthatjuk vele, csak ehhez a ZM-CS5B kiegészítő megvásárlása is szükséges. A CNPS7500 beszerzése előtt győződjünk meg arról, hogy a processzortok közepétől számított 61 mm-es köríven belül ne legyen 39 mm-nél magasabb alkatrész. Silent Mode-ban semmilyen zajt vagy vibrációt nem kapunk a Zalman CNPS7500 felől. A ventilátor sebességét a kiegészítő vezérlővel szabályozhatjuk, igényünk szerint.


 
A nagyteljesítményű és igen meghajtott rendszerek hűtéséhez készült a CNPS-9900NT. A rézből készült hűtőbordákat és csöveket fekete, gyöngyház csillogású nikkellel vonták be, mely csökkenti a korrózió lehetőségét, de elsősorban a zöld ledtől megvilágítva egy egyedi megjelenést ad. Kár elrejteni egy PC házba. A hűtőcsövek nagy hatékonysággal szívják el a hőt a processzortól, amit a nagy, 120 mm-es ventilátor szór szét a környezetben. Az automatikus sebesség vezérlést tovább javíthatjuk a mellékelt ellenállás beépítésével, mely csendes módban jelentősen visszaveszi a zajt és a forgási sebességet. A processzor és a hűtőfelület közé a Super Thermal ZM-STG2 nagy hatékonyságú hűtőzsírt kenhetjük, amelyet szintén megtalálunk a kétféle, AMD és INTEL processzorokhoz való szerelőkeretek mellett.


 
Igazán extrém hűtést kaphatunk a két ventilátor felszerelését is lehetővé tevő CNPS10X-Extreme hűtőtől. Öt hűtőcsövön kerül a meleg az alumínium bordák közé, amelyet 120 mm-es ventilátorral hűthetünk vissza. Arra ügyeljünk, hogy a 151 mm magas hűtőtorony a széles, 180 mm-es házakba fog csak beférni. Ha ennyire komoly megoldásra nincs szükségünk, akkor választhatjuk a kicsit könnyedebb (árban is) CNPS9300AT-t, mely szintén multiplatformos, azaz AMD és Intel motorra is szerelhető. Ha a hűtő mögé a házra is szerelünk egy rendszerhűtőt, akkor az eredményt maximálhatjuk. A Corei5  és Corei7-esekhez kiegészítő szerelési kitt, a ZM-CS5B is szükséges.


 

Kulcsszavak: Zalman periféria

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagyobb teljesítménnyel és automatizálással erősítik a Dell EMC PowerStore-t

A Dell Technologies új szoftverrel és automatizálási képességekkel növelte Dell EMC PowerStore nagyvállalati tárolórendszereinek teljesítményét. A cég továbbá bemutatta a kedvezőbb árú PowerStore 500 modelljét is, amely a vállalkozások és felhasználók szélesebb körének kínál nagyvállalati szintű teljesítményt és funkciókat.

2021. május 17. 14:58

Mi szól a szerverbérlés mellett?

Tulajdonolni, birtokolni valamit az emberek többségének egyfajta megnyugvást jelent. Megvettem, ez az enyém. Miért jöhet szóba mégis szerver esetében a bérlés? Több okból is, nézzük, melyek ezek!

2021. május 13. 11:03

A járvány felgyorsította az 5G és Wi-Fi 6 fejlesztéseket

A járvány hatására globális szinten nőttek a fejlett vezeték nélküli szolgáltatásokba történő befektetések, a vállalatok világszerte az 5G és a Wi-Fi 6 felé fordították figyelmüket, felgyorsítva ezzel az innovációt és digitális átalakulást – áll a Deloitte legutóbbi felmérésében.

2021. május 12. 13:56

Két új MateBook-ot hoz Magyarországra a Huawei

Két új notebookkal frissítette magyarországi kínálatát a Huawei. A MateBook X Pro és a MateBook D14 modelleket egyaránt a legújabb generációs Intel Core processzorok hajtják. Mindkét eszköz megkapta a Huawei Seamless AI (Élet a gördülékeny AI megoldásokkal) keretében továbbfejlesztett Huawei Share és a Multi-screen Collaboration technológiát, így vezeték nélkül, közvetlenül a notebook képernyőjén, zökkenőmentesen szerkeszthetjük a telefonon tárolt fájlokat és kezelhetjük mobiltelefonunkat a számítógépről. 

2021. május 11. 11:16

Tanusításra várnak a Kingston túlhúzható memóriamegoldásai

A Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy elküldte alaplapgyártó partnerei részére „túlhúzható” (overclockable) DDR5 moduljait, hogy megkezdjék annak tanúsítását a következő generációs memóriaplatformra. 

2021. május 9. 16:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15