Ha még nem lenne elég hideg: Zalman hűtők

Kiss Ádám Zoltán, 2009. december 19. 17:50

Aki az ablaknyitogatásnál komolyabb hűtésre vágyik, érdemes megnéznie a Zalman hűtőit, a legújabb modellek már nem csak jól vezetik el a hőt, de rendkívül csendesek is.

Az első darab mindjárt kettő. A CNPS7500 golyóscsapágyas és kéken világító szélkereke alá kétféle hűtőbordát választhatunk. A Cu csak rézből, a AlCu változat pedig alumíniumból és rézből készült lamellákat tartalmaz, kedvező áron szinte az összes foglalathoz használható, AMD-hez ugyanúgy, mint Intelhez. belefér egy szokásos házba és a legújabb 1156-os Corei7 és Corei5-ös CPU-kat is kordában tarthatjuk vele, csak ehhez a ZM-CS5B kiegészítő megvásárlása is szükséges. A CNPS7500 beszerzése előtt győződjünk meg arról, hogy a processzortok közepétől számított 61 mm-es köríven belül ne legyen 39 mm-nél magasabb alkatrész. Silent Mode-ban semmilyen zajt vagy vibrációt nem kapunk a Zalman CNPS7500 felől. A ventilátor sebességét a kiegészítő vezérlővel szabályozhatjuk, igényünk szerint.


 
A nagyteljesítményű és igen meghajtott rendszerek hűtéséhez készült a CNPS-9900NT. A rézből készült hűtőbordákat és csöveket fekete, gyöngyház csillogású nikkellel vonták be, mely csökkenti a korrózió lehetőségét, de elsősorban a zöld ledtől megvilágítva egy egyedi megjelenést ad. Kár elrejteni egy PC házba. A hűtőcsövek nagy hatékonysággal szívják el a hőt a processzortól, amit a nagy, 120 mm-es ventilátor szór szét a környezetben. Az automatikus sebesség vezérlést tovább javíthatjuk a mellékelt ellenállás beépítésével, mely csendes módban jelentősen visszaveszi a zajt és a forgási sebességet. A processzor és a hűtőfelület közé a Super Thermal ZM-STG2 nagy hatékonyságú hűtőzsírt kenhetjük, amelyet szintén megtalálunk a kétféle, AMD és INTEL processzorokhoz való szerelőkeretek mellett.


 
Igazán extrém hűtést kaphatunk a két ventilátor felszerelését is lehetővé tevő CNPS10X-Extreme hűtőtől. Öt hűtőcsövön kerül a meleg az alumínium bordák közé, amelyet 120 mm-es ventilátorral hűthetünk vissza. Arra ügyeljünk, hogy a 151 mm magas hűtőtorony a széles, 180 mm-es házakba fog csak beférni. Ha ennyire komoly megoldásra nincs szükségünk, akkor választhatjuk a kicsit könnyedebb (árban is) CNPS9300AT-t, mely szintén multiplatformos, azaz AMD és Intel motorra is szerelhető. Ha a hűtő mögé a házra is szerelünk egy rendszerhűtőt, akkor az eredményt maximálhatjuk. A Corei5  és Corei7-esekhez kiegészítő szerelési kitt, a ZM-CS5B is szükséges.


 

Kulcsszavak: Zalman periféria

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2021. június legveszélyesebb kártékony programjai

Check Point Software Technologies Ltd., kutatórészlege, a Check Point Research kiadta legújabb, 2021 júniusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A kutatók jelentése szerint a Trickbot tartja magát a legelterjedtebb kártékony programok listájának élén, ahova május hónapban került fel.

2021. július 23. 17:04

OPPO: 2035-ben várható a 6G mobilhálózatok kereskedelmi bevezetése

Az OPPO vezető globális mobil- és okoseszköz márka kutatóintézete, az OPPO Research Institute, bemutatta első 6G témájú fehér könyvét, amely a nemzetközi mobilkommunikációs-iparban is elsők között foglalkozik részletesen a következő generációs 6G hálózatok architektúrájával. A dokumentumban az OPPO által létrehozott dedikált kutatócsoport felvázolja a 6G hálózatok modelljének műszaki jellemzőit, szolgáltatási és rendszerkövetelményeit, valamint a gépi tanulás felhasználási lehetőségeit.

2021. július 23. 12:39

Melyik illik jobban hozzád: laptop vagy PC?

Vásárlás előtt sokan felteszik a kérdést: laptopot vagy asztali PC-t válasszanak? Ahhoz, hogy a megfelelő döntést meg tudd hozni, néhány fontos kérdést mérlegelni kell. 

2021. július 23. 09:36

A Cisco új hibrid felhőinnovációkat jelentett be

A Cisco az elmúlt hat évben több milliárd dollárt invesztált felhőalapú megoldások fejlesztésébe, annak érdekében, hogy segítse ügyfeleit az átfogó felhőstratégiák kialakításában. 

2021. július 22. 17:44

Személyre szabott ügyfélélmény edge technológiákkal

Az IDC előrejelzései szerint 2024-ig előrevetítve az edge computing piac évente átlag 12,5 százalékkal növekszik, mivel a peremhálózati eszközökkel a vállalatok rugalmasabban tudnak működni, valamint jobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhatnak az ügyfeleik számára. A SUSE szakértői szerint a szervezeteknek érdemes igénybe venniük a kifejezetten peremhálózati környezetekre szánt infrastruktúrákat, hogy a bonyolult üzemeltetési és felügyeleti feladatok helyett a saját üzleti tevékenységeikre koncentrálhassanak.

2021. július 21. 19:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53