Már nem sokáig YouTube-ozol IE6-al!

Genda Csongor Zoltán, 2010. február 24. 17:31

A Google komolyan veszi a biztonság kérdését, és lassan leépíti saját szolgáltatásainál a régi Microsoft böngészőt. Március közepétől a YouTube fogja ellehetetleníteni az Internet Explorer 6-os verzióját használók, és az egyéb régi szoftverrel internetezők életét.

A hivatalos közlemény szerint március 13-án fog életbe lépni a népszerű videómegosztó portálon az IE6-tilalom, de már most is megjelenik egy figyelmeztető üzenet az oldalon, ha azt észleli a rendszer, hogy a látogató elavult böngészővel hívta le a site-ot. Az elavult böngésző alatt nem csupán az Explorer 6-ot, hanem a Firefox 3.0, Chrome 4.0 és Safari 3.0 verziószám alatti browsereket is érti a keresőóriás. Mindazon felhasználók, akik a nemkívánatos szoftverek egyikével látogatnak el a YouTube-ra, egy piros alapon megjelenő üzenettel találják szembe magukat, amely javaslatot tesz az aktuális böngészők valamelyikének a letöltésére. A támogatás megszűntetése nem azt jelenti, hogy az internetezők nem tudnak majd videókat nézni, hanem azt, hogy Google a jövőbeli fejlesztéseknél nem veszi majd figyelembe a régi böngészőket, vagyis nem optimalizálják azokra az új funkciókat. Ha a látogatók a felhívás ellenére mégis úgy döntenek, hogy nem szeretnék telepíteni az új szoftvereket, akkor megtekinthetik a kívánt mozgóképanyagot, ha rákattintanak a Continue to video gombra.
A Google év végéig számos szolgáltatásánál beszűnteti majd az elavult szoftverek támogatását, hogy elősegítse az internetes biztonság növelését.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt az ABB ingyenes ROI kalkulátora

Az ABB Ability Energy and Asset Manager ROI kalkulátor előrejelzése szerint az energiamegtakarítás nagysága akár a 30%-ot, a karbantartás költségeinek csökkenése pedig a 40%-ot is elérheti.

2021. augusztus 2. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53