Újabb nulladik napi kritikus rés az Exploreren

Genda Csongor Zoltán, 2010. március 10. 18:15

Alig hogy megjelent a szokásos havi Microsoft frissítőcsomag, máris egy újabb veszélyes böngészőrésre figyelmezteti a szoftveróriás a felhasználókat, amely kártékony kódok futtatását teszi lehetővé.

A redmondi konszern által kiadott közlemény szerint a sebezhetőség a 6-os és 7-es verziókat érinti, az újabb 8-as változatot használó internetezőknek viszont nincs mitől tartaniuk. A biztonsági leírásból kiderül, hogy a hiba a Pointer Reference elemben található, s már akkor bekövetkezik a fertőzés, ha az internetezők ellátogatnak egy manipulált weboldalra. A Microsoft azt tanácsaolja a felhasználóknak, hogy ha Vistán, vagy Windows 7-en futtatják a veszélyeztetett böngészőket, akkor váltsanak Protected, azaz védett módba, így jelentős mértékben lecsökkenthető a külső támadások esélye. A redmondi vállalat szerint már létezik a sebezhetőséget kihasználó kód, és a hackerek már megkezdték annak terjesztését.
Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor javítja ki a vállalat a most felfedezett hibát, ám az is elképzelhető, hogy egy soron kívüli frissítéssel fogják befoltozni a sebezhetőséget.

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A FinTech világszerte egyre népszerűbb a fogyasztók és a vállalkozások körében egyaránt

A koronavírus-járvány hatására életünk számos oldala lassult le, akadt vagy szűnt meg teljesen – ugyanakkor vannak területek, melyek sokkal gyorsabban fejlődtek, mint azt bárki várta volna. Az elmúlt évre reflektálva az ESET az egyik ilyen gyorsan fejlődő terület, a pénzügyi technológia, azaz a FinTech vizsgálatát helyezte a fókuszba. A kiberbiztonsági vállalat több mint 10 ezer fogyasztót és senior üzleti vezetőt kérdezett meg az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Japánban, Mexikóban és Brazíliában. A kutatás a FinTech-kel kapcsolatos tapasztalatokat, a FinTech-megoldások jövőjét és a kiberbiztonsági szokásokat vizsgálta. 

2021. június 22. 11:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40