Sürgős hibajavítást bocsátott ki a Microsoft az Internet Explorer biztonsági résére

MTI Sajtóadatbank, 2010. március 31. 09:11

A Microsoft szoftveróriás sürgős javítócsomagot bocsátott ki kedden az Internet Explorer webböngészőre, amelyben egy biztonsági hiányosságot kell kiküszöbölni.

A vállalat honlapján a felhasználókat a javítás mielőbbi telepítésére biztatja. A Microsoft minden hónap második keddjén teszi közzé a frissítéseket és programjavításokat, ettől eltérő időpontban csak a különösen sürgős esetekben ad ki javításcsomagot.

Egy korábban kiadott közleményük szerint a cégnél egy olyan biztonsági rést vizsgáltak, amely kiszolgáltatottá teheti az Internet Explorer 6-os és 7-es verzióinak felhasználóit a támadásokkal szemben, gépük felett illetéktelenek vehetik át az irányítást. A veszély azonban nem fenyegeti a 8-as vagy a nagyon régi 5-ös verzió használóit.

A Microsoft a felhívást alig két hónappal azután tette közzé, hogy az IE6-os biztonsági rését kihasználva kínai internetkalózok támadást intéztek például a Google és más cégek ellen.

Kedden a szoftvervállalat további kilenc programfrissítést bocsátott ki, többek között az IE8-hoz is.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2021. június legveszélyesebb kártékony programjai

Check Point Software Technologies Ltd., kutatórészlege, a Check Point Research kiadta legújabb, 2021 júniusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A kutatók jelentése szerint a Trickbot tartja magát a legelterjedtebb kártékony programok listájának élén, ahova május hónapban került fel.

2021. július 23. 17:04

OPPO: 2035-ben várható a 6G mobilhálózatok kereskedelmi bevezetése

Az OPPO vezető globális mobil- és okoseszköz márka kutatóintézete, az OPPO Research Institute, bemutatta első 6G témájú fehér könyvét, amely a nemzetközi mobilkommunikációs-iparban is elsők között foglalkozik részletesen a következő generációs 6G hálózatok architektúrájával. A dokumentumban az OPPO által létrehozott dedikált kutatócsoport felvázolja a 6G hálózatok modelljének műszaki jellemzőit, szolgáltatási és rendszerkövetelményeit, valamint a gépi tanulás felhasználási lehetőségeit.

2021. július 23. 12:39

Melyik illik jobban hozzád: laptop vagy PC?

Vásárlás előtt sokan felteszik a kérdést: laptopot vagy asztali PC-t válasszanak? Ahhoz, hogy a megfelelő döntést meg tudd hozni, néhány fontos kérdést mérlegelni kell. 

2021. július 23. 09:36

A Cisco új hibrid felhőinnovációkat jelentett be

A Cisco az elmúlt hat évben több milliárd dollárt invesztált felhőalapú megoldások fejlesztésébe, annak érdekében, hogy segítse ügyfeleit az átfogó felhőstratégiák kialakításában. 

2021. július 22. 17:44

Személyre szabott ügyfélélmény edge technológiákkal

Az IDC előrejelzései szerint 2024-ig előrevetítve az edge computing piac évente átlag 12,5 százalékkal növekszik, mivel a peremhálózati eszközökkel a vállalatok rugalmasabban tudnak működni, valamint jobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhatnak az ügyfeleik számára. A SUSE szakértői szerint a szervezeteknek érdemes igénybe venniük a kifejezetten peremhálózati környezetekre szánt infrastruktúrákat, hogy a bonyolult üzemeltetési és felügyeleti feladatok helyett a saját üzleti tevékenységeikre koncentrálhassanak.

2021. július 21. 19:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53