Népszabadság: a Pannon leállítja a MobilTV-t

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 19. 08:39

Megszünteti a MobilTV szolgáltatását a Pannon - erősítette meg a cég a Népszabadságnak a lap piaci forrásokból származó értesülését.

A lap pénteki számában azt írta, hogy a 2005-ben elindított, s akkor technológiai innovációnak számító szolgáltatást május 18-án vezetik ki a szolgáltató rendszeréből.

A döntés okát firtató kérdésükre a vállalat annyit közölt, hogy a MobilTV igénybevételéből származó bevétel hosszabb ideje nem érte el a fenntartásának költségeit, ezért döntöttek a leállításról.

A lap saját információira hivatkozva közli, hogy az utóbbi időben már csak százas nagyságrendű volt a MobilTV-felhasználók száma, s a szolgáltatást kipróbáló új felhasználók közül alig akadt visszatérő felhasználó. A döntés szerintük mégis érdekes, mert szembemegy a távközlésben nemzetközileg jelenleg elfogadott három képernyős modellel  amely szerint a tartalomszolgáltatók a tévén, a mobilon és a számítógépen juttatják el a felhasználókhoz a különböző médiatartalmakat. A Pannonnál azonban az az elfogadott vélemény, hogy a tévécsatornákat a hazai piacon nem igénylik a mobilképernyőn keresztül, arra sokkal inkább otthoni, családi tevékenységként tekintenek.

Kulcsszavak: Pannon GSM

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legolcsóbb mobilokból a legjobbakat a boomerek veszik a Rejoynál

Bár sokan azt gondolhatják, hogy a felújított készülék piacterén főleg a legolcsóbb készülékeket keresik a magyar vásárlók, a Rejoy.hu-nál gazdára találó készülékek kétharmada közép vagy felső árkategóriájú, és csak egyharmada alsó kategóriás. Míg összességében a kilencvenes években született vásárlók rendelik a legnagyobb tudású, így legmagasabb árú mobilokat a Rejoytól, a baby boomer és X generációs vásárlók a belépő szintű készülékekből választják maguknak a legjobbakat.

2024. március 16. 12:18

A HONOR még izgalmasabbá teszi a tavaszt

Végre megérkezett a tavasz, ami meleget, szép időt és persze több lehetőséget jelent! Ezek kihasználásához pedig a HONOR most pár hasznos alkalmazást ajánl, amik segítenek a maximumot kihozni most, hogy végre ki lehet mozdulni otthonról – de akkor is, ha maradnánk.

2024. március 14. 19:31

Hibrid munkarend hozta el a FERLING-nél az innovációt

A Covid-járvány óta nyilvánvalóvá vált, hogy a munkavégzés paraméterei örökre megváltoztak. A home office, majd a hibrid munkarend bevezetése számos szervezetnél radikálisan felgyorsította és támogatta a technológiai fejlődést. Köztük a FERLING-nél is, ahol a hibrid munkavégzés innovációját a HotDesk helyfoglaló applikáció létrehozása jelentette.

2024. március 13. 15:54

A HONOR Magic6 Pro az első okostelefon, ami öt DXOMARK 2024 Golden Label címet nyert el

A HONOR ismét szintet lépett legújabb csúcskategóriás telefonjával, a HONOR Magic6 Pro-val. A készülék lett ugyanis az első okostelefon, ami öt 2024 Gold Label címet nyerhetett el a DXOMARK-tól. Ez egyértelműen szemlélteti, hogy az eszköz minden tekintetben kiemelkedő: kitűnő hátlapi és szelfi kameráival, magával ragadó hangélménnyel, élénk kijelzővel és hosszú üzemidejű akkumulátorral rendelkezik. Ez az elismerés is azt jelzi, hogy a HONOR továbbra is elkötelezett az innováció terén.

2024. március 12. 14:33

Továbbfejlesztett biztonsági funkciókkal és élénkebb megjelenítéssel érkezik az új Galaxy A széria

A Samsung bemutatta a Galaxy A55 5G és Galaxy A35 5G okostelefonokat, amelyekkel a vállalat még több felhasználóhoz juttathatja el kiemelkedő újításait. A készülékek olyan átfogó biztonsági funkciókkal rendelkeznek, mint például a Knox Vault. A Galaxy csúcsminőségű kameraújításaival érkező új fotózási lehetőségek a készülékeken is elérhetők, a láthatóságfokozó Vision Booster technológiával pedig a kijelző igazodik a környezeti fényviszonyokhoz.

2024. március 12. 12:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15