Nem sokáig lehet már XP-re visszaváltani a Windows 7 PC-ken

Milkovits Gábor, 2010. május 10. 07:39

Sajtóértesülések szerint a Microsoft rövid időn belül kiadja az első szervizcsomagot a Windows 7 operációs rendszerhez, ami után a cég korábbi ígérete szerint nem lehet majd hivatalosan XP-masinákká „lefokozni” a PC-ket.

A hír persze elsősorban a vállalati felhasználók számára lehet érdekes, akik saját belső alkalmazásaikkal való kompatibilitási okok miatt, vagy éppen azért, mert nem akarnak vegyes hálózatot üzemeltetni, egyelőre ragaszkodnának az XP-hez. Ezt az SP1 megjelenése után már csak akkor tehetik majd meg, ha előfizetnek a Microsoft Software Assurance (SA) programjára, vagy pedig egyszerre nagy tételben, külön szerződési feltételek mellett vásárolnak Windows licenceket. Az SA program keretében még arra is van lehetőség, hogy valaki, ha éppen úgy tartja kedve, a Windows 95-öt futtassa eredetileg Windows 7 szoftveres, új céges számítógépein.

Az új Windows bevezetésekor mindig fontos kérdés szokott lenni a korábbi verzión futó alkalmazásokkal való kompatibilitás kérdése. A Microsoft általában ezért hagy némi idő arra, hogy az új rendszeren virtuálisan futtatható legyen a régebbi OS – a Windows 7 esetében a Vista és az XP is. A Microsoft eredetileg 6 hónapot hagyott volna az ilyen „szellem-XP-k” kivégzéséig, ezt azonban több szakember is nonszensznek minősítette, így végül a türelmi időt minimum 18 hónapra, vagy pedig a Windows 7 SP1 megjelenéséig meghosszabbították.

Kulcsszavak: Windows XP Windows 7

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A gaming jövőjébe enged bepillantást az Odyssey Neo G9 monitor

A gaming monitorok piacának egyik vezető vállalata, a Samsung*, bemutatja újgenerációs ívelt készülékét, a Quantum Mini LED technológiával készült Odyssey Neo G9 monitort. A G95NA modell a népszerű Odyssey sorozat legújabb tagja, amely a Mini LED kijelzővel és a magával ragadó Quantum HDR 2000 megjelenítéssel új szintre emeli a játékélményt.

2021. július 30. 12:54

120 Hz-es képfrissítéssel érkezik a Huawei legújabb táblagépe

A Huawei MatePad 11 a vállalat első olyan készüléke, amely 120 Hz-es képfrissítési technológiával rendelkezik és a legújabb generációs M-Pencillel is kezelhető. A tablet a Többképernyős együttműködés funkciónak köszönhetően akár külső kijelzőként is használható. A MatePad 11 kompatibilis az Androiddal, valamint egyszerűen futtathatók rajta a Microsoft Office programok, valamint a Google Drive és a Calendar appok is. A MatePad 11 augusztus 2-től elérhető a Huawei kereskedelmi partnereinél bruttó 164.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

2021. július 29. 15:58

Megjelent a Zyxel új tűzfalmegoldása

A Zyxel Networks bejelentette új, Secure WiFi szolgáltatását, amely teljeskörű védelmet nyújt a távoli vezeték nélküli hozzáférési pontoknak, amivel a felhasználók még rugalmasabban és könnyebben férhetnek hozzá a hálózati kapcsolathoz.

2021. július 29. 12:55

AOC GAMING G3 sorozatú monitorok 165 Hz frissítéssel és 1000R görbülettel

Az AOC az AGON by AOC ernyőmárkával újramárkázta teljes gaming szegmensét. Az AGON by AOC az AOC portfóliójának összes, játékkal kapcsolatos termékét magába foglalja, a gaming monitoroktól kezdve a gaming fejhallgatókon, mechanikus billentyűzeteken át a gaming egerekig és egéralátétekig - minden játékos számára, három különböző szinten.

2021. július 29. 11:21

Hogyan találjuk meg a megfelelő monitort?

Lassan, de biztosan beszivárgott az életünkbe a sokat emlegetett „új normális”, vagyis egy olyan hibrid világ, ahol bár picit visszatérhetünk a régi kerékvágásba, de megmaradnak az újonnan kialakult digitális szokások. Életünk egy része online marad, például sok munkahelyen megtartják a távoli munkavégzést és ma már az online ügyintézés is természetes. Mivel erre a helyzetre hosszú távon kell berendezkednünk, érdemes az otthoni munkakörnyezetünk kialakításába, a számítógépes infrastruktúrába is beruházni. Ideje például egy megfelelő monitort keresni, hiszen a munkaállomásunk egyik legfontosabb eszközéről van szó. 

2021. július 28. 11:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53