Egy hónap múlva vége az XP SP2 és a Windows 2000 teljes körű támogatásának

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 11. 08:59

A Microsoft július 13-án megszünteti a második frissítőcsomaggal ellátott XP és a Windows 2000 rendszeres frissítését, ezen az időponton túl már csak a legfontosabb biztonsági javításokra számíthatunk.

A Microsoft eredetileg már jóval korábban, áprilisban megszüntette volna az összes XP verzió teljes támogatását. A támogatási ciklus három időszakból áll: általános támogatás, meghosszabbított támogatás, és önkiszolgáló online támogatás. Az általános támogatás a terméktámogatási életciklus első időszaka, rendszeres biztonsági és képességfokozó frissítéseket nyújtó támogatás. A meghosszabbított támogatás során már csak ritka, kiemelten fontos, és jellemzően csak biztonsági javítások lesznek elérhetőek, majd végül a harmadik időszakban a felhasználónak manuálisan kell karban tartania szoftverét. Az áprilisi teljes váltást végül egy többször módosított ütemterv keretén belül elhalasztották, így csak később, és csak az SP2-es XP-t „nyugdíjazzák”, valamint a valóban még korosabb Windows 2000-et. Az XP esetében a harmadik átfogó frissítőcsomag, az SP3 letöltése és telepítése jelenhet megoldást, a Windows 2000 esetében kénytelenek vagyunk beletörődni a helyzetbe. A Microsoft azért dönthetett az összes XP verzió áprilisi támogatásmegvonása ellen, mert még mindig a felhasználók 60 százaléka futtatja ezt az szoftvert, tehát a világ legnépszerűbb operációs rendszeréről beszélünk. Tény, hogy az erőforrás-igényes Vista után most itt a modernebb, kisebb és gyorsabb Windows 7, ám ez sem mondható olcsónak. A válság közepette az utolsó dolog, amire pénzt szánnánk, az egy új operációs rendszer, nem is beszélve a telepítéssel járó gondokról, ám a népszerű XP cserbenhagyása az új termékek megléte ellenére sem tenne jót sem a cég, sem egyéb termékeinek hírnevének, így az XP SP3 továbbra is teljes támogatást élvez.

Kulcsszavak: Windows XP Windows 2000

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt az ABB ingyenes ROI kalkulátora

Az ABB Ability Energy and Asset Manager ROI kalkulátor előrejelzése szerint az energiamegtakarítás nagysága akár a 30%-ot, a karbantartás költségeinek csökkenése pedig a 40%-ot is elérheti.

2021. augusztus 2. 09:55

Az AGON by AOC bemutatja leggyorsabb gaming monitorát

A gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája, az AGON by AOC egy teljesen új termékkategóriát vezet be a legigényesebb és legkompetitívebb játékosok és esportolók számára: ez az AGON PRO. Az AGON PRO kategória első modellje a legmodernebb technológiákat kínálja a legendás specifikációkat igénylő játékosoknak. A 24,5" (62,2 cm) AGON PRO AG254FG Full HD felbontású és 360 frissítési rátájú IPS panelt alkalmaz a verhetetlen játékteljesítmény érdekében, amelyhez a rendszer késleltetésének minimalizálása érdekében 1 ms GtG válaszidő és Nvidia G-Sync társul NVIDIA Reflex Latency Analyzer-rel.

2021. augusztus 1. 16:23

A gaming jövőjébe enged bepillantást az Odyssey Neo G9 monitor

A gaming monitorok piacának egyik vezető vállalata, a Samsung*, bemutatja újgenerációs ívelt készülékét, a Quantum Mini LED technológiával készült Odyssey Neo G9 monitort. A G95NA modell a népszerű Odyssey sorozat legújabb tagja, amely a Mini LED kijelzővel és a magával ragadó Quantum HDR 2000 megjelenítéssel új szintre emeli a játékélményt.

2021. július 30. 12:54

120 Hz-es képfrissítéssel érkezik a Huawei legújabb táblagépe

A Huawei MatePad 11 a vállalat első olyan készüléke, amely 120 Hz-es képfrissítési technológiával rendelkezik és a legújabb generációs M-Pencillel is kezelhető. A tablet a Többképernyős együttműködés funkciónak köszönhetően akár külső kijelzőként is használható. A MatePad 11 kompatibilis az Androiddal, valamint egyszerűen futtathatók rajta a Microsoft Office programok, valamint a Google Drive és a Calendar appok is. A MatePad 11 augusztus 2-től elérhető a Huawei kereskedelmi partnereinél bruttó 164.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

2021. július 29. 15:58

Megjelent a Zyxel új tűzfalmegoldása

A Zyxel Networks bejelentette új, Secure WiFi szolgáltatását, amely teljeskörű védelmet nyújt a távoli vezeték nélküli hozzáférési pontoknak, amivel a felhasználók még rugalmasabban és könnyebben férhetnek hozzá a hálózati kapcsolathoz.

2021. július 29. 12:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53