Napelemes Logitech billentyűzet

Milkovits Gábor, 2010. november 2. 08:01

A Logitech egy olyan vezeték nélküli számítógépes billentyűzetet hozott forgalomba, amely teljes energiaszükségletét napelemekről fedezi, ráadásul akár hónapokkal előre feltölthető.

A praktikus klaviatúra teljes feltöltéssel akár 3 hónapon keresztül is képes teljes sötétségben üzemelni, emellett pedig nemcsak kinti napfényben, hanem a szobában vagy irodában is tölthető. A Logitech K750-nek emiatt, no meg a 2,4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolat miatt semmilyen vezetékre vagy akkumulátorra nincs szüksége, és persze igencsak praktikus lehet a most divatos táblagépekhez, de tulajdonképpen minden egyéb fajta hordozható PC-hez is. A periférián egy speciális szoftveralapú eszköz méri a külső fényt, és automatikusan és pontosan ehhez igazítja a napelemek működését.

A Logitech K750 napelemes billentyűzet 80 dollárért kapható az Egyesült Államokban. A hasznos eszközhöz akár 6 egér vagy további klaviatúra csatlakoztatható, anélkül, hogy további USB portokra lenne ehhez szükség.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2021. június legveszélyesebb kártékony programjai

Check Point Software Technologies Ltd., kutatórészlege, a Check Point Research kiadta legújabb, 2021 júniusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A kutatók jelentése szerint a Trickbot tartja magát a legelterjedtebb kártékony programok listájának élén, ahova május hónapban került fel.

2021. július 23. 17:04

OPPO: 2035-ben várható a 6G mobilhálózatok kereskedelmi bevezetése

Az OPPO vezető globális mobil- és okoseszköz márka kutatóintézete, az OPPO Research Institute, bemutatta első 6G témájú fehér könyvét, amely a nemzetközi mobilkommunikációs-iparban is elsők között foglalkozik részletesen a következő generációs 6G hálózatok architektúrájával. A dokumentumban az OPPO által létrehozott dedikált kutatócsoport felvázolja a 6G hálózatok modelljének műszaki jellemzőit, szolgáltatási és rendszerkövetelményeit, valamint a gépi tanulás felhasználási lehetőségeit.

2021. július 23. 12:39

Melyik illik jobban hozzád: laptop vagy PC?

Vásárlás előtt sokan felteszik a kérdést: laptopot vagy asztali PC-t válasszanak? Ahhoz, hogy a megfelelő döntést meg tudd hozni, néhány fontos kérdést mérlegelni kell. 

2021. július 23. 09:36

A Cisco új hibrid felhőinnovációkat jelentett be

A Cisco az elmúlt hat évben több milliárd dollárt invesztált felhőalapú megoldások fejlesztésébe, annak érdekében, hogy segítse ügyfeleit az átfogó felhőstratégiák kialakításában. 

2021. július 22. 17:44

Személyre szabott ügyfélélmény edge technológiákkal

Az IDC előrejelzései szerint 2024-ig előrevetítve az edge computing piac évente átlag 12,5 százalékkal növekszik, mivel a peremhálózati eszközökkel a vállalatok rugalmasabban tudnak működni, valamint jobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhatnak az ügyfeleik számára. A SUSE szakértői szerint a szervezeteknek érdemes igénybe venniük a kifejezetten peremhálózati környezetekre szánt infrastruktúrákat, hogy a bonyolult üzemeltetési és felügyeleti feladatok helyett a saját üzleti tevékenységeikre koncentrálhassanak.

2021. július 21. 19:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53