USB 3.0 vs 2.0

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 14. 08:04

Két gyártó két terméke áll szemben egymással. A Verbatim külső tárolói az USB 3.0 révén sebességelőnyre tettek szert a Hitachi XL kedvezőbb árú modelljeivel való összehasonlításban. Megéri a sebesség vagy inkább a kedvezőbb ár?

A Verbatim újdonsága a lassú USB 2.0-án küszködőknek nyújt felüdülést. Az akár tízszer nagyobb adatátviteli sebességet is kínáló USB 3.0-ás port szerencsére kompatibilis elődjével. Így az eszköz megvásárlása nem jelenti azt, hogy kitiltjuk magunkat a PC-s világ 98 százalékáról, ahol még csak 2.0-nál járnak. Ha nincs a gépünkben ilyen gyorsabb port, akkor egy kiegészítő kártyával egyszerre kettővel is bővülhetünk, mindent érdemes megtennünk a gyorsabb kapcsolat érdekében. A Verbatim 1 és 2 TB kapacitású tárolói mellé csomagolva a Nero BackItUp and Burn Essentials szoftverét is megtaláljuk, amely segít a laptop vagy az asztali gép fontos fájljairól és mappáiról biztonsági másolatot készíteni. A hatalmas adattömeg csak úgy átsuhan a külső merevlemezre, akár kézzel, akár automatikusan indítjuk a másolatkészítést. A Verbatim Green Button nevű energiatakarékossági szoftverével aludni küldhetjük a merevlemezünket, ezáltal energiát spórolva és a merevlemezt is kímélve egyben. A készenléti üzemmód a használat befejezését követő 10 és 120 perc között 10 perces lépésekben állítható be. A Verbatim két éves korlátozott garanciát nyújt a termékéhez.

A Hitachinál az XL a robosztus tárolókapacitásra utal, az 1 és 2 TB tiszteletet parancsol, bár tudok olyat, akinek ez is kevéske. A Hitachi kedvezőbb árú a Verbatim fenti két modelljénél, az árkülönbözet az USB 2.0 miatt (is) van. A tetszetős külső - az ár mellett - szintén a Hitachi mellett szól, a finom textil hatású borítás és a gömbölyded formavilág egyedivé teszi a meghajtót. A Hitachi a biztonsági másolatok készítéséhez saját szoftverét, a Hitachi Local Backup-ot adja a termékéhez, de ha ez nem áll kézre, akkor bármi mást, mondjuk ez előbbi Nero-t is használhatjuk. Szerencsére a garancia időtartama hasonló a Verbatim-hez, szintén két év, így a döntésünket csak egyetlen tényező kell, hogy befolyásolja: megfizetjük-e a gyorsaságért kért felárat.

 

Kulcsszavak: szabvány USB

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt az új Dell Latitude 7320 leválasztható billentyűzetű laptop

A Dell Technologies bemutatta legújabb Latitude 7320 Detachable modelljét. Az új termékkel számos funkció és tervezési innováció is érkezett, amelyeknek célja a kényelmesebb, rugalmasabb és végeredményben hatékonyabb munkavégzés. A leválasztható billentyűzet, a felhasználói élményt javító akkumulátor- és hűtéstechnológia vagy a jelenlét-érzékelő mind a munkaközpontú tervezés eredménye. 

2021. május 3. 16:12

Pozitív technológiai élmények a nagyobb hatékonyságért

A Dell Technologies bemutatta az első Brain on Tech-tanulmányt, amely a technológiai megoldások, a hatékonyság és az érzések közötti kapcsolatot vizsgálja. Tavaly március óta függünk a különböző informatikai eszközöktől, igyekszünk átalakítani a munkamódszereinket és küzdünk az egyén és a társadalom számára egyaránt fontos emberi kapcsolatok hiányával. A tanulmányból kiderül, hogy a vállalatok milyen azonnali intézkedésekkel segíthetik elő a dolgozók hatékonyabb munkavégzését, illetve mérsékelhetik az alkalmazottak kiégését.

2021. május 2. 16:16

10 éven belül eltűnhet a klasszikus ügyfélszolgálati irodák többsége

A vírushelyzet kapcsán szinte nincs olyan területe a világnak, ahol ne merült volna fel a kérdés, hogyan lehetne úgy minimalizálni a személyes érintkezést, hogy az a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel és hátránnyal járjon. A technológia bebizonyította, hogy minden körülmény adott ahhoz, hogy kizárólag azon esetekben találkozzunk személyesen– például üzleti vagy hivatalos ügyekben –, amikor ezt tényleg akarjuk. A NETLOCK úgy látja, hogy ezzel együtt a fogyasztói igények és a technológia hamarosan eltüntethetik az ügyfélszolgálati irodákat is.

2021. április 30. 17:24

Új stílusos, környezetbarát Inspiron termékcsalád

A Dell Technologies bemutatta a legújabb, környezetbarát Inspiron termékeket, amelyeket minimalista, modern külső és természet ihlette színek jellemeznek. Az Inspiron laptopok csomagolótálcái* 100%-ban újrahasznosított papírból, az egyéb csomagolóelemek** pedig akár 90%-ban újrahasznosított anyagokból készültek. A modellek festett alkatrészei száz százalékban alacsony illékonyanyag-tartalmú, organikus összetételű (VOC), vízbázisú festékkel*** készültek.

2021. április 29. 17:09

Magyarországon is kapható a Huawei első asztali monitorja

A Huawei Technologies Magyarországra is elhozza nemrég bemutatott, első asztali monitorját. A Display 23,8” névre keresztelt megjelenítő FullView kijelzője keskeny, mindössze 5,72 mm-es kávát kapott, Full HD felbontású, valamint 1000:1 kontrasztaránnyal rendelkezik, és szemvédő funkcióval is ellátták. A monitor nem csak számítógépekkel, hanem mobiltelefonokkal is könnyedén összekapcsolható. A Display 23,8” április 23-tól elérhető a Huawei kereskedelmi partnereinél bruttó 63.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

2021. április 23. 12:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35