Kecskemét minden oktatási intézményében van már digitális tábla

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 12. 09:31

Az Európai Unió által támogatott pályázaton Kecskemét 350 millió forintot nyert, melyből a város alap- és középfokú oktatási intézményei részére számítástechnikai eszközöket vásároltak; így december végéig minden oktatási intézmény kapott digitális táblát is - közölte Mák Kornél alpolgármester kedden az MTI-vel.

Kecskemét önkormányzata 2010-ben a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében elnyert támogatásnak köszönhetően több mint 250 digitális táblát és további több mint 500 hordozható számítógépet vásárolt, melyeket december végéig kellett üzembe helyezni - mondta az oktatásért felelős alpolgármester.
Mák Kornél az oktatás fejlesztése szempontjából kiemelkedőnek nevezte a pályázatot, melyhez az önkormányzatnak 10 százalék saját forrást kellett biztosítania. Egy évtizeden belül a virtuális világra épül az oktatási rendszer, ezért a digitális oktatás lehetőségeit erősíteni kell - hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus. Mák Kornél szerint, a digitális tábla projektorral és számítógéppel összekapcsolva a legkorszerűbb szemléltetési, oktatási eszköz a diákok számára, amelyen keresztül számot adhatnak tudásukról is. Az alpolgármester leszögezte: intézményenként 5-6 táblát tudtak felszerelni és további fejlesztéseket terveznek. Mák Kornél beszámolt arról, hogy az intézményeknek átadott 500 hordozható számítógépet csak oktatási célra használhatják a pedagógusok és a diákok. A legtöbb eszköz informatikai szaktanterembe került – fűzte hozzá. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy a táblákat örömmel fogadták az intézményekben, használatukat a pedagógusok egy 10 órás tanfolyam keretében tanulták meg.
 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung TV formatervezésének története

A 2006-ban bemutatott keskeny Bordeaux LCD TV-től, egészen a legújabb, 2021-es Neo QLED  8K modellekig, a Samsung dizájnfilozófiája számos egyedülálló készülék megalkotásához vezetett. A televíziók kialakítása a hatékonyságra és a felhasználóbarát megoldásokra fókuszál, amelyeket világszerte kedvelnek a tévénézők. 

2021. július 25. 16:08

Az ELTE Informatikai Kar tovább erősítette pozícióját a felsőoktatásban

Az ELTE Informatikai Kar idei felvételi eredményei a növekedésről, a felsőoktatási rendszerben elfoglalt pozíció további erősödéséről szólnak. Fontos, hogy az egyes képzési területeken a felvételt nyert hallgatók számának emelkedése a minőség emelkedésével jár együtt. Ezt legjobban az mutatja, hogy az átlagpontszám a tavalyihoz képest is emelkedett, immár 450 pont.

2021. július 25. 12:10

A győri egyetem hallgatói segítik a TSPC Csoportot Budapest legnagyobb egészségügyi fejlesztésében

A győri Széchenyi István Egyetem rendkívül fontosnak tartja a gyakorlatorientált képzést és a gazdaság szereplőivel való szoros kapcsolatot. Mindkettőre jó példa a TSPC Csoporttal közös program, amelynek keretében az intézmény építészhallgatói a budapesti Szent János Kórház fejlesztési folyamatában vesznek részt.

2021. július 25. 10:19

Európa összefogott: 4 millióan az újrahasznosításért

Az első ”ON THE GO” újrahasznosítási kampány az „Every Can Counts” szervezésében egyidejűleg 16 országban hívta fel a figyelmet az italos dobozok újrahasznosításának fontosságára, melynek aktualitását a Környezetvédelmi Világnap adta.  

2021. július 24. 16:11

A Siemens Mobility 3,4 milliárd dollár értékben szerződött egy amerikai vasúttársasággal

A bajor gazdasági miniszter és közlekedési miniszter támogatják a Siemens Mobility GmbH által kifejlesztett hidrogénhajtású vonat Bajorországban történő tesztelését. A két kocsiból álló vonatot többek között az Augsburg - Füssen vonalon fogják tesztelni 2023 közepétől kezdve. A Bayerische Regiobahn (BRB) vasúti hálózatán végzendő próbaüzemet 30 hónapra tervezik. Ez idő alatt a hidrogénhajtású vonat Augsburgban fog állomásozni.

2021. július 24. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53