Amikor az e-mail nem elég

A jövő a mobil nyomtatásé

forrás Prim Online, 2011. december 20. 14:00

A mobil eszközök terjedése magával hozza a kapcsolódó szolgáltatások fejlődését is, amelyek segítenek jobban kihasználni a hordozhatóságban rejlő lehetőségeket. Ezen területek közé tartozik a mobil nyomtatás témaköre is, amelyre egyre nagyobb a felhasználók igénye.

Mobil nyomtatáson −bár a kifejezés félrevezető lehet − alapvetően azt értjük, hogy egy mobil készülék − okostelefon, laptop, tablet, stb. − interneten kapcsolódik egy szintén a webhez kapcsolt nyomtatóhoz, amely lehetővé teszi a felhasználó számára a távoli nyomtatást anélkül, hogy a nyomtatóhoz közvetlen hozzáférése lenne. Néhány esetben e-mail nyomtatásáról van szó, amikor a fájlt csatolva küldik a hálózatra kapcsolt nyomtató közvetlen e-mail címére. Máskor a problémát felhőalkalmazásokkal oldják meg.

A lehetőség gyakorlati haszna elsősorban az üzleti szférában mutatkozik − az üzletembereknek nem kell megvárni, míg visszaérnek az irodába, hogy ott nyomtassanak és fontos dokumentumokat osszanak meg munkatársaikkal, ügyfeleikkel vagy partnereikkel − mutatott rá Újlaki Andrea, az OKI marketing menedzsere. Ehhez hasonlóan az is lehetséges például, hogy valaki repülőjegyet foglaljon, miközben hazafelé utazik a vonaton, és a beszállókártyája már a nyomtatóban várja, mire megérkezik.
Az Ericsson azt jósolja, hogy a világon a mobil előfizetők száma 2011 végére meghaladja az egymilliárdot. Az iparági kutatásokat végző Gartner előrejelzése szerint a cégek 90 százaléka mérettől függetlenül támogatja majd a személyes eszközökön futtatott vállalati alkalmazásokat 2014-re. Ezt a jelenséget egyetlen komoly piaci szereplő sem hagyhatja figyelmen kívül − mutatott rá a szakember.

A Lyra által nemrég végzett felmérés a sokat utazó munkavállalóktól kérdezte, nyomtatnak-e a telefonjukról vagy tabletjükről. A válaszadók negyede mondott igent, és majdnem fele pedig még ugyan nem nyomtatott ilyen eszközökről, de szeretne. Az IDC szerint a „mobil munkatársak” számának gyors növekedése, az okostelefonok és tabletek rohamos terjedése és a mobil alkalmazások kombinált hatásai a mobil nyomtatószolgáltatások iránti igény növekedését hozzák a következő 5-10 évben.
A piacon már több ilyen mobil nyomtatási alkalmazás hozzáférhető. Sok egy-egy speciális nyomtatómárkára készült, de már megfogalmazódott az igény az univerzális szoftverekre is. Ilyen lehetőséget kínál jelen pillanatban a Microtech Corp ePrint és a Cortado Workplace. Mindkettő kompatibilis a legtöbb márka nyomtatójával, beleértve az OKI portfolio mono és színes LED nyomtatóit és a multifunkciós készülékeit is.

A Microtech Corp ePrint két alkalmazása is kompatibilis az iOS és Androidos eszközökkel. Az ePrint Free egy egyszerű és kockázatmentes útja az OKI nyomtatóval való kompatibilitás és használat tesztelésének. A teljes verziónak, amely 2,99 dollárba kerül, több funkciója van, és lehetővé teszi a weblapok és a PDF file-ok nyomtatását, valamint a dokumentumok előnézetét, a papírméret és a szín beállításait.

A Cortado, az OKI partnere, bevezette a Cortado Workplace alkalmazást, az üzleti szektorban jól ismert felhő és mobil nyomtatási megoldást. Ez az OKI nyomtatókkal és a multifunkciós eszközökkel is kipróbált és tesztelt kompatibilitással bír. A Cortado Workplace lehetővé teszi a dokumentumok nyomtatását okostelefonokról és tabletekről, valamint kompatibilis az iOS-sel, az Androiddal, a Blackberry-vel, és a Symbian-nel is. A 2GB-os ingyenes online tárháznak köszönhetően az eszköz használói dokumentumokat tárolhatnak a saját felhő munkaterületükben és szükség esetán bármilyen internetkapcsolattal elindíthatják a nyomtatást.

Az ingyenesen letölthető Cortado Workplace alkalmazás lehetővé teszi a mobil nyomtatást PC vagy nyomtatómeghajtó nélkül, így bármikor kiváló minőségű nyomatokat készíthet OKI nyomtatóján otthon, útközben vagy az irodában.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors négy új 4K felbontású modellel bővíti az E1N irodai termékcsaládot

A Philips Monitors E1 sorozata négy új modellel bővül a mai dinamikus professzionális felhasználók számára készült többcélú kínálatán belül. A számos termelékenységet növelő újítással rendelkező és esztétikus kialakítású monitorok biztosítják, hogy a szakemberek és az otthoni felhasználók egyaránt mindent megkapjanak, amire szükségük van ahhoz, hogy minden munkanapjukból a legtöbbet hozzák ki.

2024. július 4. 16:12

A Philips Monitors bejelenti legújabb 49 hüvelykes professzionális kijelzőjét

Az új Philips monitor kombinálja termelékenységet a csatlakoztathatósággal, így ideális eszköz a professzionális munkakörnyezetekben.
A Philips 49B2U6903CH egy csomó olyan új funkciót hoz magával, amelyek segítik az együttműködést a modern digitális munkahelyen: Nagy 48,8 hüvelykes /124 cm-es képernyő, 5120 x 1440 DQHD felbontás, nagyteljesítményű webkamera és még sok egyéb. 

2024. június 26. 14:31

A 280 Hz-es AGON by AOC 27 hüvelykes ívelt monitor felülmúlja a versenytársakat

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – örömmel mutatja be az AOC GAMING C27G4ZXE modellt, egy ívelt 27 hüvelykes (68,6 cm) Full HD monitort, amely a magával ragadó, magas képfrissítési sebességű játék határait feszegeti. 

2024. június 24. 20:03

Egy megfizethető 27 hüvelykes monitor, amely egyensúlyt teremt az immerzió és a sebesség között

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor és IT-kiegészítő márkája – örömmel jelenti be az AOC GAMING C27G2Z3/BK modellt, egy ívelt 27 hüvelykes (68,6 cm) Full HD monitort, amely ötvözi a magával ragadó vizuális élményt a villámgyors teljesítménnyel. Az egyaránt versenyző és alkalmi játékosok számára tervezett C27G2Z3/BK 280 Hz-es képfrissítési sebességgel, akár 1 ms GtG és 0,5 ms MPRT válaszidővel, valamint 1500R görbületű, nagy kontrasztú Fast VA panellel büszkélkedhet, mindezt megfizethető áron.

2024. június 23. 12:10

Megfizethető 4K monitorok IPS panelekkel a fokozott termelékenységhez és szórakozáshoz

A kijelzőspecialista AOC izgalommal mutatja be két új, otthoni és irodai felhasználóknak szánt ultra-nagy felbontású (UHD) monitorát: a 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC U27B3A és U27B3AF modelleket. Ezek a monitorok kivételes tisztaságot és élénk színeket kínálnak, így tökéletesen alkalmasak a napi feladatok széles skálájához, a táblázatkezeléstől és a webböngészéstől kezdve az egyszerűbb képszerkesztésig és bármilyen médiafelhasználásig. 

 

2024. június 16. 10:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01