Nagy tévedés volt az izraeli kiberterror-elhárítási egység

MTI Sajtóadatbank, 2012. január 5. 08:30

Izrael hét hónappal ezelőtt nagy csinnadrattával bejelentett kiberterror-elhárítási egysége szakértők szerint nagy tévedésnek bizonyult: a költségvetésen kívül a személyi állomány és a hatáskör is hiányzik, a kiszemelt műveleti vezető pedig visszautasította a felkínált munkát - írta a Háárec című izraeli napilap internetes oldalán szerdán.

    Jair Kohen, az izraeli központi katonai hírszerzés, az úgynevezett 8200-es csoport egykori vezetője forráshiányra hivatkozva nem vállalta el a feladatot.
    Az egység hivatalosan a héten kezdte meg működését, de ebből egyelőre semmit sem látni. A szervezet nem tudta megakadályozni azt a szaúdi hacker támadást sem, amelyben 15 ezer - más források szerint 40 ezer - izraeli hitelkártya adatait lopták el és tették közzé a világhálón.
    Egyes tisztségviselők szerint ez nem is az ő feladatuk lett volna, hanem a rendőrség számítógépes bűnözéssel foglalkozó alosztályáé, amelynek látóterébe eddig főként pedofíliával kapcsolatos esetek kerültek. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök azonban amikor tavaly májusban bejelentette a szervezet létrehozását, a létfontosságú hálózatok védelme mellett a hitelkártyaadatok védelmét is megemlítette feladatai között.
    Egy magas rangú biztonsági tisztségviselő szemfényvesztésnek nevezte az új egységet. "A szép szavak sehova sem vezettek" - mondta a szakértő kedden, megjegyezve, hogy "két és fél ember még nem alkot ütőerőt". Szerinte "ezt a miniszterelnöki hivatalnak kellene felügyelnie, de valójában senki sem gondolja, hogy a kormányfőnek van ideje ilyesmire, vagy hogy jelenleg bárkit is komolyan érdekelne az egység sikere." A tisztségviselő szerint valóban szükség van a kiberbiztonságért felelős szervre, de vannak testületek, amelyek nem akarják segíteni ezt az egységet, és a projektet egyébként sem karolta fel senki.
    (http://www.haaretz.com/print-edition/news/netanyahu-s-anti-cyber-terror-task-force-is-virtually-nonexistent-1.405345)

Kulcsszavak: security hacker

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

PR ügynökséget választott a Yuspify

A Clue PR ügynökséget választotta kommunikációs partnerének a Yuspify, ami személyre szabott ajánlásokkal teszi hatékonyabbá a webshopok működését. A megbízás magában foglalja a márka ismeretségének növelését, valamint a PR kommunikációs aktivitások tervezését és megvalósítását.

2021. június 18. 13:16

Még nagyon kevesen vetik be az építőipar "csodafegyverét"

A magyar építőipar hároméves lemaradásban van, nem a Nyugathoz, önmagához képest, hangzott el a Portfolió által szervezett, Építőipar 2021 elnevezésű konferencián. A lemaradás okát az előadók szerint az ágazat digitalizációs visszamaradottságában kell keresni. A megoldás a BIM (Building Information Modelling), vagyis az épületinformáció-modellezés széleskörű elterjedése, alkalmazása, amely lehetővé teszi, hogy az adott projektek résztvevői összehangoltan tudjanak dolgozni a közös információs térben a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át egészen az elkészült épületek üzemeltetéséig.  

2021. június 18. 11:50

Automatizált belső szállítás

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) globális piacvezetője, a Mobile Industrial Robots bemutatja a MiR250 Hook-ot, amely jelenleg az egyetlen olyan piacon elérhető AMR megoldás, amelyik automatikusan képes kocsikat begyűjteni, illetve vontatni. A MiR Hook 250 modul egy, a MiR leggyorsabb és legkompaktabb robotja - a rendkívül dinamikus környezetben és emberek mellett is könnyedén és hatékonyan közlekedő MiR250 - számára kifejlesztett fedélzeti modul. Az új és szabadalmaztatott kocsi-vontató robotmegoldás a 2016-ban bemutatott MiRHook továbbfejlesztett változata, amely az új robot robosztusságával és pontosságával együttvéve kiváló példával szolgál a dán mobil robotgyártónál azóta végbemenő gyors ütemű termékfejlesztésre.

2021. június 18. 10:34

Ez egy nagy 2021-es közösségi társalgás

A közösségi média óriási szerepet játszik mindennapi életünkben. Akár arról van szó, hogy az Instagramot pásztázza, hogy macskákról készült felvételeket nézegessen, ha unatkozik, vagy arról, hogy a Facebook-on lapozva keresi fel a legfrissebb híreket, vagy átnézi a piacokat, hogy CFD-k formájában megkezdhesse tőzsdei kereskedését az alkalmazásplatformokkal, semmi kétség afelől, hogy az alkalmazások nagymértékben beszivárogtak a társadalomba. 

2021. június 18. 08:43

A HONOR bemutatta új, ikonikus megjelenésű HONOR 50 termékcsaládját

A Honor globális technológiai márka bejelentette legújabb HONOR 50 okostelefon termékcsaládját Kínában. A HONOR 50 széria stílusos megjelenésével és figyelemre méltó kamera képességeivel napjaink fiataljainak igényeire szabva készült. Felismerve a mindennapi, útközbeni tartalomkészítés és megosztás trendjét, a HONOR 50 család egy még több a videókészítés során hasznos fejlesztéssel hozza el az egy eszközre optimalizált vlogging élményt.

2021. június 17. 19:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40