PinkCaller: Magyar fejlesztés hozza el a randizás új korszakát

forrás Prim Online, 2012. március 6. 10:53

A csetelés és a személyes randizás közötti szakadék áthidalására jelent megoldást az online-telefonos beszélgetés lehetősége annak a több mint kétszázmillió szinglinek, akik nap mint nap az interneten keresik partnerüket idehaza és világszerte. Barcelonában -  ahol a világ vezető online-társkereső szolgáltatói találkoztak - került bemutatásra a magyar fejlesztésű PinkCaller, ami lehetőséget nyújt a profiloldalról indított telefonos beszélgetésre.

Az online randizás az elmúlt öt évben folyamatosan bővülő iparággá nőtte ki magát, ami csak az Egyesült Államokban éves 1,9 milliárd dolláros összbevételt generál az ilyen weboldalt üzemeltető cégeknek.
„Ellentmondásnak tűnhet, de nemzetközi társkereső oldalak tapasztalatai azt mutatják, hogy az online ismerkedők több mint nyolcvan százaléka ma is inkább telefonon ismerkedne egymással, mint email-ben vagy cseten, de ennek gátat szab az a - jogos - igény, hogy nem szívesen adják ki privát számukat ismeretleneknek” – állítja Faragó Péter, a Skawa Innovation társtulajdonosa, a PinkCaller online értékesítési szakembere.

Mutass minél többet, de maradj láthatatlan!

A társkereső oldalak látogatóinak 95%-a százaléka nem szeretné publikussá tenni közvetlen elérhetőségeit, email címét, de legfőképpen privát telefonszámát. Akkor és annak adná meg ezeket az információkat, akivel már túl van az első ismerkedési szakaszon, azonban ennek a folyamatnak természetes eleme a beszélgetés, ehhez pedig klasszikus esetben minimum egy telefonszám cserére lenne szükség.
„A technológia lehetővé teszi, hogy a reménybeli partnerek egyetlen kattintással, közvetlenül a saját profiloldalukról elérhetők legyenek telefonjaikon, akkor is, ha éppen nincsenek netközelben és anélkül, hogy az érdeklődők tudomást szereznének a telefonszámukról. Azt is megválaszthatják, hogy mikor szeretnének ismerkedő jelegű hívásokat fogadni. Amennyiben szüneteltetni szeretnék a szolgáltatást, egyetlen kattintással teljesen letilthatják az érdeklődők hívásait. " – meséli a fejlesztés lényegét Faragó.

"A társkereső oldalak egyik legfontosabb értékmérője a felhasználói aktivitás" – fogalmazott előadásában Marcus Trend, a legnagyobb kanadai társkereső oldal, a PlentyOfFish.com alapítója.
Az online-telefonos párkeresés azért lehet vonzó lehetőség a randi-portálok számára, mert az oldalon keresztül a tagok telefonszámuk titokban tartása mellett tudnak telefonon ismerkedni, így több időt töltenek az adott weblapon, ez pedig jelentősen növeli a felhasználói aktivitását.

A tíz legnagyobb magyar randi-oldal közül több is érdeklődik az új fejlesztés iránt, hiszen a nemzetközi trendeknek megfelelően, hazánkban is gyorsan fejlődő iparág az internetes társkeresés, aki lemarad, az kimarad. Nem csoda, hogy az üzemeltetők nyitottak az újdonságokra, hiszen az a több mint egymillió magyar felhasználó, aki rendszeresen jelen van az online társkereső oldalakon jó eséllyel oda fog vándorolni ahol kipróbálhatja az azonnali online-telefonos beszélgetést.
 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

Játékos módon tanít programozást gyerekeknek a 18 éves vállalkozó robotika csomagja, a Megoldások a holnapért kihívás tavalyi díjazottja a népszerű televíziós műsorban is bizonyított. A Samsung és az EdisonKids közös programja a technológia iránt érdeklődő diákoknak kínál lehetőséget arra, hogy elismert szakemberekkel együttműködve gondolkodó közösséget, alkotóműhelyt hozzanak létre, ahol közösen dolgozhatnak ki jövőformáló megoldásokat. 

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

A kvantumtechnológia áttörést hozhat a járműiparban és az orvostudományban is. A kvantumos jelenségek elsősorban az anyag legkisebb építőköveinek viselkedésében jelentkeznek. Ezek a parányi részecskék teljesen máshogy viselkednek, mint ahogy azt a hétköznapi életben megszoktuk. A kvantumos jelenségekre épülő kvantumtechnológia forradalmi változásokat hozhat a környezetünk érzékelésében és az információfeldolgozásban. A Bosch jelenleg a kvantumtechnológián alapuló első termékeinek fejlesztésén dolgozik, melyek az orvosi és a mobilitási területeken lesznek alkalmazhatók.

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

Ikonikus sporteseményekből – mint például az olimpia vagy a foci bajnokságok – idén nyáron sem lesz hiány. A szurkolók alig várják ezeket az eseményeket – nincsenek ezzel másként a kiberbűnözők sem, bár őket a versenyszellem vagy a közösség érzése a legkevésbé sem érdekli. A Foci EB és a 2024-es párizsi olimpiai játékok közeledtével az ESET biztonsági szakértői mutatnak 9+1 olyan esetet, amelyekben a kibertámadások áldozatai sportegyesületek, -események vagy a szurkolók voltak.

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

Június 10-én délután 3-kor kezdetét veszi a 2024. évi Startup Safari Budapest. A másfél napos rendezvény június 11-én is izgalmas programokkal várja az érdeklődőket. Az esemény célja, hogy összekapcsolja a startup közösség tagjait, inspirálja az új innovációkat és elősegítse a tudásmegosztást. A rendezvény különleges lehetőséget kínál a résztvevők számára, hogy betekintést nyerjenek a legújabb technológiai fejlesztésekbe és üzleti trendekbe.

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

Mennyire „MI ready” egy-egy vállalkozás, vagyis az adott szervezet milyen mértékben áll készen a mesterséges intelligencia (MI) használatára – a System 32 IT Kft. legfrissebb piackutatása erre kereste a választ. Az online, hiánypótló, nem reprezentatív felmérést, 2024. áprilisában a BellResearch-csel karöltve készítette a cég. 

2024. június 3. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59