A század szerelme e-könyvön

forrás Prim Online, 2012. május 10. 11:44

A Murányi Vénuszként elhíresült grófnő, Széchy Mária életét feldolgozó összeállítást tett közzé a Publio. 

Az elektronikus tartalom-manufaktúra digitális és nyomtatható verziójú könyvében a legismertebb két feldolgozás kapott helyet. Acsády Ignác újságírói szemléletességgel, szinte tudósítói elevenséggel dolgozza fel az életében, és halála után még inkább hódítani tudó nagyúri dáma kalandos sorsát. Petőfi ma is kellemesen olvasható, bájosan elragadó költői beszélye a női áldozatkészséget, ezt az örök, de mégis nemzedékenként átélni szükséges tulajdonságot állítja előtérbe.

 
A kötethez Vaja Felicián írt előszót, összefoglalva a históriai eseménysor irodalmi útját, a sztori változásait, a szerzői felfogások átalakulását bemutatva.
 
 „ A század szerelme” - ezzel a szlogennel címkézték föl a kortársak azt a híres történetet, amelyben két egymással szemben álló hadsereg vezére – egy harcias nő és egy tapasztalt katonaférfi – felhagynak a háborúskodással és magánúton keresik a megoldást. Belátják, hogy egyenlő erőkkel rendelkeznek, nincs értelme a további vérontásnak. A vezérek levelezésbe kezdenek. Vonzalom ébred közöttük. A bajvívók békét kötnek, és azon nyomban össze is házasodnak.
 
De valamelyiküknek meg kellett szegnie esküjét, hiszen a front ellentétes oldalain álltak, más uralkodókat szolgáltak. Fegyvereseik készen álltak a pusztító öldöklésre. 1644-et írunk.
 
Széchy Mária grófnő és Wesselényi Ferenc hadvezér (később az ország nádora) Murány fellegvárának birtoklásáért szálltak harcba. Hiába támadott Wesselényi, a sziklákra épült erősség ellenállt. A bástyák közt az asszony biztonságban volt. Nem kínálkozott megoldás. A Habsburg párti Wesselényi nem bírt a meredek falakkal, az I. Rákóczi György erdélyi fejedelem híveként hadakozó asszony biztonsággal védte vagyonát, hírnevét.
 
Végül a férfiasságában és vezéri nimbuszában is sértett Wesselényi találkozót kért a hölgytől. Az erdei randevú fordulatot hozott. A cselvetésre kölcsönösen számító résztvevők között végül puskatűz helyett szerelmi láng lobbant. Megegyeztek, hogy egy alkalmas éjszakán a nő hágcsót bocsát le a zsivány-bástyáról, azon jön fel a vezéri csapat, amely majd lefegyverzi a bennlévő tiszteket.  
 
Link a könyvhöz: www.konyvaruhaz.info
 
Kulcsszavak: e-könyv

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így vásárolunk autót – az ár mellett a márka és a műszaki paraméterek számítanak leginkább

A 16-59 éves magyarok közel egyötöde tervez autóvásárlást a közeljövőben, több mint felük kétmillió forint alatti összeget szán erre – derül ki a Chery Group megbízásából készült, reprezentatív felmérésből. Bár a többség számára az ár a legfontosabb szempont, a férfiak körében ugyanennyire számít az is, hogy megbízható és ismert gyártó járműve legyen, illetve sokan kiemelték a műszaki paramétereket is.

2024. július 15. 10:12

Az LG és a ChargePoint közösen bővítik globális elektromosautó-töltőhálózatukat

Az LG Electronics (LG) a közelmúltban egyetértési nyilatkozatot és végleges megállapodást írt alá az elektromos járművek (EV) kereskedelmi célú töltésére vonatkozóan az Egyesült Államokban a ChargePoint vállalattal, az EV-k hálózati töltési megoldásainak vezető szolgáltatójával. Az LG egyrészt arra számít, hogy az egyetértési nyilatkozat felgyorsíthatja az EV-töltési üzletág növekedését, másrészt további lendületet adhat a vállalat B2B tevékenységei bővülésének, illetve a társaság intelligens életmód-megoldásokat kínáló vállalattá történő átalakulását is támogatja.

2024. július 13. 10:24

A legdinamikusabban fejlődő autógyártók között a Chery Group

A nemzetközi autóipari trendekre rácáfolva, kiugróan jó értékesítési eredményeket ért el az év első négy hónapjában a Chery Holdings Group. A kínai gyártó éves összevetésben több mint felével növelte értékesítését a január-április közötti időszakban, az elektromos és plug-in hibrid járműveknél pedig több mint kétszeres fejlődést ért el. A társaság Omoda 5 modellje szeptembertől Magyarországon is elérhető lesz, novemberben pedig várhatóan az autó elektromos verziója is megérkezik hozzánk!

2024. július 3. 19:32

Az új Mercedes-AMG G63 gyári, első szereléssel kizárólagosan General Tire gumiabroncsaival érhető el

A General Tire biztosítja a gyári gumiabroncsokat az új Mercedes-AMG G63 modellhez, mely a Mercedes-Benz G-osztályának sportváltozata. Az AMG tuningműhelyéből származó ultranagy teljesítményű SUV-ot gyárilag kizárólag a 20 colos General Tire Grabber HTS60 nyári gumikkal látják el. Az abroncsot úgy tervezték, hogy maximális biztonságot nyújtson közúton és terepen egyaránt.

2024. július 2. 10:12

Bemutatta autóját az ART: magabiztosan várja a versenyeket a Széchenyi-egyetem csapata

Kisebb tömeg, nagyobb megbízhatóság – így jellemezhető a fennállásának tizedik évét ünneplő Arrabona Racing Team (ART) idei autója. A győri Széchenyi István Egyetem Formula Student-csapata rollout rendezvényén mutatta be új járművét, amellyel a tavalyi szezon tapasztalatait hasznosítva ismét az élmezőnybe kerülhet.

2024. július 1. 11:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01