Ingyenes nyelvtanári fejlesztő feladatok az interneten

MTI Sajtóadatbank, 2012. május 18. 08:10

Elsősorban nyelvtanárok számára készült, de az idegen nyelvvel foglalkozó diákok, szakértők számára is hasznos információkkal szolgálhat a www.keronline.hu oldal, amely a Közös Európai Referenciakeret (KER) által meghatározott szintekhez szükséges nyelvtudást ismerteti meg a felhasználókkal.

Az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központjának (OH NYAK), illetve a Nyelvvizsgát Akkreditáló Testületnek (NYAT) együttműködéséből született honlapon jelenleg angol és német nyelvből, három KER szinten, különböző készségekhez kapcsolódó feladatokat találhatnak a látogatók - olvasható az OH honlapján.
    Az oldal a Közös Európai Referenciakeret által meghatározott szinteket mutatja be, egy online továbbképzés formájában. A nyelvtudás szintjeinek pontos ismeretére a nyelvtanárok hétköznapi munkájában mindenképp szükség van. 
    A honlapon található anyagok interaktív jelleget kölcsönöznek a tanulásnak: amikor a felhasználó a különböző készségekkel kapcsolatos feladatoknak meghatározza a KER szerinti szintjét, azonnal visszajelzést kap arról, hogy helyesen ítélte-e meg az adott feladat nyelvi szintjét a KER által leírt szintekhez viszonyítva.
    A tájékoztató szerint az angol és a német mellett egy-két hónapon belül a franciatanárok is bővíthetik ismereteiket az oldal segítségével.
    A honlap széleskörű együttműködés eredménye, az említett, a munka legnagyobb részét lebonyolító szervezeteken kívül ugyanis több idegen nyelvi központ támogatta feladatsorokkal a készülő felületet, például a Budapesti Francia Intézet, illetve a Goethe Intézet is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59