A Fujitsu új analóg-digitális átalakítója megfelezi a lapkaméretet és az energiafogyasztást

forrás Prim Online, 2012. június 28. 10:48

A Fujitsu új analóg-digitális átalakítójának (ADC) mérete és energiafogyasztása is csupán fele a hagyományos átalakítókénak. A hagyományos ADC úgy működik, hogy a külső analóg bemeneti jel feszültségszintjét egy belsőleg generált referenciaszinttel összehasonlítva digitális értékké alakítja az analóg jelet. A referenciaszintek megváltoztatásához kapcsolókra van szükség, ám a félvezetőgyártás folyamattechnológiai fejlesztései megnehezítik a nagy sebességű kapcsolást.

Erre a problémára reagálva a Fujitsu Laboratories teljesen új áramköri kialakítást tervezett olyan digitális vezérlő-technikával, amely egyáltalán nem igényli kapcsoló használatát vagy referenciafeszültség generálását.

Az új terv alapján elkészített, új ADC 6 bites felbontást és 1 GS/s sebességet kínál – a teljesítménykategóriában egyedülállóan kicsi – 0,04 mm2 lapkafelületen, 9,9 W energiafogyasztás mellett. A többcsatornás, időben átlapolt működéssel1 nagy sebesség és többször tíz GS/s-os teljesítmény érhető el, ami komoly teljesítményjavulást eredményez a megoldást hasznosító rendszernél.

A technológia részletes bemutatására a 2012-es nemzetközi VSLI-DAT (VLSI Design, Automation & Test) szimpóziumon került sor április 23-án, Tajvanon.

 

Kulcsszavak: Fujitsu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A győri egyetem hallgatói segítik a TSPC Csoportot Budapest legnagyobb egészségügyi fejlesztésében

A győri Széchenyi István Egyetem rendkívül fontosnak tartja a gyakorlatorientált képzést és a gazdaság szereplőivel való szoros kapcsolatot. Mindkettőre jó példa a TSPC Csoporttal közös program, amelynek keretében az intézmény építészhallgatói a budapesti Szent János Kórház fejlesztési folyamatában vesznek részt.

2021. július 25. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53