A Microsoft Dynamics segíti a Lotus Forma 1-es csapat mérnökeit

forrás Prim Online, 2012. október 5. 08:47

Október 7-én Japánban, Suzukában folytatódik az idei Formula 1-es világbajnokság. A hajrára a Lotus Forma 1-es csapata komoly fejlesztésekkel készül, és továbbra is versenyben állnak azért, hogy akár már idén elnyerjék mind a konstruktőri, mind a versenyzői világbajnoki címet. Annak érdekében, hogy a csapat minél sikeresebben vegye fel a kesztyűt ellenfeleivel, néhány hónappal ezelőtt bevezették a Microsoft Dynamics AX vállalatirányítási megoldását. A Dynamics a tervezéstől a versenyautók teljesítményének elemzéséig segíti a csapat mérnökeit, így akár a szezon közepén is lehetőség van a hatékonyabb gépezetek kialakítására.

Tavasszal a Lotus Forma 1-es csapata és a Microsoft három évre szóló partneri együttműködésre írt alá szerződést. Ez azonban jóval több az autókon és a pilóták ruháján megjelenő logóknál: a Lotus Forma 1-es csapata a Microsoft Dynamix AX vállalati rendszer bevezetése mellett döntött, amely segtíi a csapatot abban, hogy a tervezés, gyártás és tesztelés percre pontosan kiszámított menete, a mintegy 20 ezer darabból álló plusz alkatrészek időben történő leszállítása a lehető leggördülékenyebb legyen.


„A partnerség kulcsfontosságú eleme a csapatunk üzleti átalakulásának, aminek célja, hogy 2014-ben megnyerjük a Formula 1 világbajnokságot” – hangsúlyozta Graeme Hackland, a Lotus F1 csapat informatikai igazgatója. „Nyerő pozícióba szeretnénk kerülni, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy az emberekbe és a technológiába invesztáljunk, javítanunk kell a vállalati működésen és hatékonyságon. Meg vagyok győződve arról, hogy a Microsoft Dynamics AX rendszer hozzájárul majd ahhoz, hogy a következő szezonban világbajnoki címet nyerjen a csapatunk” – tette hozzá Hackland.


A csapat 13 vállalat ERP-megoldását áttekintve döntött a Microsoft Dynamics mellett. Hackland ezután kereste meg a Microsoft csapatát, és az együttműködés innentől kezdve „Forma 1-es sebességbe kapcsolt”.


„ Nem hiszem, hogy sokan gondolkoznak azon, mennyi időbe telik eljutniuk az irodába, vagy hány percig tart az, amíg a lifttől elérnek az íróasztalukig. A Forma 1-es csapatoknak minden ezredmásodperc számít, az lehet a bajnok, aki a leggyorsabb a pályán. A csapatnak ezért minden egyes folyamatban – a tervezésben, a beszerzésben, a gyártásban és a tesztelésben is –  másodperces pontosságra kell törekednie. A folyamat komplexitása már a tervezésnél megmutatkozik, hiszen egy Lotus F1 versenyautó 13 ezer különböző tervrajz eredményeként áll össze, s még a legkisebb alkaltrész is folyamatos tervezésen, optimalizásálos megy keresztül, mire beépíthető lesz. A Lotus mérnökei az egyebek mellett a versenyautókon elhelyezett 200 szenzor által adott adatok, és a mérések alapján folyamatosan módosítják a rajzokat.” – hangsúlyozta Fred Struder, a Microsoft Dynamics ügyvezető igazgatója.


A Microsoft Dynamics segít a Lotus F1 csapatnak abban, hogy folyamatosan követni tudják a rengeteg adatot a tervezéstől egészen a versenyekig, hozzájárulva ezzel munkájuk hatékonyságához és a csapat sikeréhez a pályán.


Graeme Hackland kiemelte: „A Lotus csapat kiváló szakemberekkel dolgozik, ám ők korábban gyakran tapasztalataik, intuícióik szerint működtek, s nem a rendelkezésükre álló adatok alapján hoztak meg döntéseket.  Tehát ahhoz, hogy ők eldönthessék, hogy egy adott alkatrészt vagy alapanyagot lecseréljenek vagy felhasználjanak, szükség van költségbecslésre, és annak felmérésére, hogy a lépésnek pontosan milyen hatásai lesznek az adott szezonra nézve. A Microsoft Dynamics AX ebben van a segítségünkre: megadja a legmegfelelőbb döntéshez szükséges információkat, hogy a versenyautóink a lehető leggyorsabbak legyenek!”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Delta Systems újítja meg az Állatorvostudományi Egyetem komplex audiovizuális rendszerét

Bemutatták az Állatorvostudományi Egyetem első, legmodernebb technikával felszerelt okostantermét. A komplex audiovizuális rendszert a Delta Systems Kft. újítja meg, miután elnyerte az erre kiírt, nyílt, Európai Uniós közbeszerzési eljárást. A mintegy 1,089 milliárd forint értékű beruházás új utat nyitott az egyetem számára. Az európai szinten is egyedülálló korszerűsítéssel 45 prezentációs térben 13 gyártó 1842 eszközét alakítják egy komplex, hallgatóközpontú rendszerré. 

2024. július 18. 12:58

Szigorodhat a piac: Két nyomtatóóriás fogott össze a cégekért és a környezetvédelemért

A legtöbb vállalkozás még ma is a papír alapú iratkezelést preferálja, ami egyrészt hatalmas terhet ró a környezetre, másrészt pedig olyan fejlesztést igényel a közeljövőben, ami fenntarthatóvá és hatékonnyá is teszi egyben az irodai működést. Ennek érdekében fogott össze két nyomtatóóriás, hogy a vállalkozások átállását megkönnyítsék.

2024. július 18. 11:36

Kékszalag: nyomkövető rendszert fejlesztett a Széchenyi-egyetem a vitorlásszövetséggel és a Telekommal partnerségben

Az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj vitorlásversenyen idén először minden hajót nyomkövető eszközzel látnak el, amelyet a hozzá tartozó online alkalmazással együtt a győri Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja a Magyar Telekommal közösen, a Magyar Vitorlásszövetséggel együttműködésben fejlesztett. Az újítás segítségével folyamatosan figyelhető a versenyzők haladása, emellett a rendszer háttértámogatást nyújt a szervezőknek.

2024. július 18. 09:57

Élvezze a Kékszalag vitorlásversenyt a Telekom innovatív megoldásaival!

Digitálisan is szintet lép az 56. Kékszalag vitorlásverseny, kihasználva a Magyar Telekom kiváló balatoni 5G lefedettségét, privát campus hálózatát és az idei évre kialakított innovatív együttműködéseit. A július 18-20-án megrendezett versenyt négy vízi-, három drón- és három parti kamera közvetíti majd, a hajók követését pedig a Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja és a Magyar Telekom által kifejlesztett nyomkövető rendszer biztosítja.

2024. július 17. 19:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59