mDonation: A pesti dugóban is segíthetünk a koraszülöttmentőknek mobillal

forrás: Prím Online, 2012. október 27. 11:04

Mobil-adománygyűjtő ponttá változtak a mentőautók a koraszülött mentéssel foglalkozó Peter Cerny Alapítványnál. Szeptember 1-e óta van lehetőség a szervezet támogatására az erre alkalmas okostelefonokon keresztül, a Cellum által fejlesztett MasterCard Mobile alkalmazással.

Nemrégiben pedig 6 darab, a koraszülötteket mentő rohamkocsira is kikerültek azok a QR kódok, amelyeket beszkennelve egy kattintással küldhetünk bármekkora összeget a koraszülött csecsemők megmentésére. Tavaly több mint százmillió forint adomány érkezett az alapítványhoz. Ebből az összegből 1300 újszülöttnek és koraszülöttnek tudott segíteni az éjjel-nappal hívható Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat. Az mDontaion még gyerekcipőben jár Magyarországon, de a MasterCard Mobile megjelenésével növekszik azon szervezetek száma, amelyek felismerik az ebben rejlő lehetőségeket.

„Egyre több alapítvány csatlakozik hozzánk és használja az impulzus erejét, az „adj-most” üzenetet adománygyűjtő kampányában. Ebben rejlik ennek a módszernek a titka: meglátom a felhívást, előveszem a mobilomat és máris küldöm a pénzt koraszülött mentésre vagy bármilyen más jótékony célra. Nem kell bankszámlaszámot keresnem és bepötyögnöm a net-bankban, vagy sorban állnom a postán a csekkel. Pont akkor tudok pénzt adni, gyorsan, kényelmesen, biztonságosan, amikor találkozom a felhívással.” mondta el Inotay Balázs, a Cellum Zrt. stratégiai igazgatója, aki hozzátette:„a fejlett országokban komoly hagyománya van a karitatív szervezetek támogatásának, de tudomásunk szerint a Cellum által fejlesztett QR kódos adományozáshoz hasonló megoldást senki nem használ. „Tárgyalunk különböző nemzetközi karitatív szervezetekkel az USA-ban az mDonation bevezetéséről” – tette hozzá.

„Azzal, hogy a mentőautókra is rákerült a QR kód, egyetlen perc alatt akár a pesti dugóban ülve is képes lehet bárki néhány ezer forinttal is esélyt adni még egy koraszülött babának a túléléshez.” – mondta el Dr. Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetője. „Az adománygyűjtő szervezetek is versenyhelyzetben vannak, főleg most a válság miatt szükségünk van a kreatív és újszerű megoldásokra. Éppen ezért nem volt kérdés, hogy a Cellum Sales House megkeresésére csatlakoztunk mi is a MasterCard Mobile új adományozási csatornájához. Mindenkinek összeszorul a szíve, amikor egy koraszülött mentőautót lát és nagyon sokan vannak, akik csak azért nem támogatják alapítványunkat, mert számukra a csekkes vagy átutalásos forma nem megfelelő, komplikált vagy kényelmetlen.”

Az alapítványnál ebben az évben azt várják, hogy a MasterCard Mobile-on keresztül még többen lesznek, akik támogatást küldenek a szervezet működéséhez.

www.cerny.hu
, www.mastercard.hu/mobile

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett a realme 8 5G okostelefon

Az 5G okostelefonok térnyerése mellett elkötelezett realme bemutatta a  realme 8 5G modellt, mely új szintre emeli a piacon elérhető 5G-s modellek palettáját. A Dimensity 700-as 5G processzor először jelenik meg ebben az ár szegmensben, így mostantól innen sem hiányzik majd a rendkívüli, 5G-s adatátviteli sebesség. 

2021. május 15. 17:11

Világhírű előadókkal inspirálja a kkv-kat a Vodafone

A Vodafone Business ötnapos rendezvényt szervez #ThoseWhoDare címmel, amelyen harminc szemléletformáló vállalkozó és vezető osztja meg merész történeteiket, hogy ezáltal inspirálják az európai kis- és középvállalkozásokat a felépülésre, úttörő gondolkodásra és növekedésre. Az online rendezvénysorozat május 17-től 5 napon át tart, ezalatt napi 1 órában, 11-12 óra között hallgathatják meg az angol nyelvű előadásokat az érdeklődők.

2021. május 15. 14:59

Új trendek a digitális dolgozói képzésekben

A cégek felgyorsult digitális átállása magával hozta az online dolgozói képzések széles skáláját. Ahhoz azonban, hogy ezek hatékonyak legyenek, tisztában kell lenni a különféle módszerek sajátosságaival, korlátaival és lehetőségeivel is. Az eltérő technikák kombinálására ad lehetőséget a blended learning, azaz kombinált tanulás, ami a különböző módszerek eltérő előnyeit ötvözi, míg a mikrotanulás a tananyag könnyebb, a Z generáció digitális igényeihez is passzoló elsajátítását segíti – tájékoztatott a K&H HR vezetője.

2021. május 15. 12:47

Hogyan segítheti a robotika a KKV-k értékláncainak fejlesztését?

Együttműködő robotokat legnagyobb számban gyártóvállalatok alkalmaznak, és ennek bizony jó oka van. Méretüknek és rugalmasságuknak köszönhetően ideális megoldásnak bizonyulnak számos folyamat automatizálására, melynek eredménye, hogy a vállalatok – méretüktől függetlenül – növelhetik termelékenységüket, emelhetik a minőséget és gyorsan reagálhatnak a változó ügyféligényekre.

2021. május 15. 10:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35