Már Magyarországon is kaphatók a Sony új fényképezőgépei

forrás: Prím Online, 2012. november 8. 18:46

2012 novemberétől már Magyarországon is elérhetőek a Sony új fényképezőgépei, a kicsi és könnyű, cserélhető objektíves NEX-5R és NEX 6, valamint a csúcsmodell, a kettős autofókusz-rendszerrel és professzionális videózási képességekkel rendelkező 24 megapixeles Sony Alpha SLT-A99.

NEX-5R
Sony NEX-5R tetszetős külseje olyan tulajdonságokat is rejt, melyek néhány évvel ezelőtt csak a több millió forintos professzionális gépekben voltak elérhetők. A fényképezőgépet a DSLR gépekre jellemző fotózási és modern hálózati funkciókkal látták el, emellett a kamera képességei letölthető alkalmazásokkal is fejleszthetők.



A 16,1 megapixeles fényképezőgéppel már profi fotók is készíthetők, sőt 25600-as ISO értékig feltekerhető fényérzékenysége gyakorlatilag hajnalban, sötét környezetben is jó képeket eredményez. A NEX-5R a cserélhető lencséjű Sony gépek közül először használja a gyors hibrid autofókuszt (Fast Hybrid AF), amely kombinálja a fázis- és kontrasztérzékelést. A „DSLR típusú” fókuszálás különösen hasznos, amikor 10 kép/ másodperc sebességű sorozatfelvétel készül a gyorsan mozgó objektumokról.

A kamera LCD érintőképernyője 180 fokban elfordítható, így az NEX-5R alkalmas a saját portré készítésére is. A bekapcsolható digitális szintmérő pedig lehetővé teszi a tájképek és építmények fotózásánál, hogy a képek teljesen horizontálisak maradjanak. A NEX-5R segítségével emellett részletekben gazdag Full HD videókat forgathatunk, méghozzá folyamatos élességállítás mellett.
A cserélhető lencséjű Sony alfa gépek közül a NEX-5R az első abból a szempontból is, hogy a beépített vezeték nélküli technológia lehetővé teszi a képek könnyed megosztását, elmentését, megtekintését, így okostelefonra, tabletre vagy akár a televízióra is továbbíthatók a felvételek.
 
NEX-6
A sorozat másik tagjába, a NEX-6-ba is bekerültek azok a technikai újdonságok, melyek a NEX-5R-re jellemzőek, így többek között ennél a gépnél is integrált wifi teszi lehetővé a képek és a videók egyszerű küldését az ingyenes PlayMemories Mobile alkalmazást futtató mobiltelefonokra és tabletekre (Android és iOS operációs rendszerre is elérhető). A képeket emellett továbbíthatjuk PC-re és a DLNA szabvánnyal kompatibilis televíziókra is. A letölthető PlayMemories alkalmazások segítségével lehetőség nyílik a kamera képességeinek fejlesztésére is.



A NEX sorozathoz elérhető objektívek választékát a Sony három új taggal is bővítette.

Sony Alpha SLT-A99
Az új SLT-A99 a japán gyártó első teljes képkockás (full frame-es) féligáteresztő tükrös fényképezőgépe, melyet a professzionális és a komoly amatőr fotósoknak szán. A gép lelke egy újonnan fejlesztett, 24,3 megapixeles Exmor CMOS szenzor, mely a BIONZ képfeldolgozó processzorral együttműködve biztosítja a magas szintű képalkotást álló- és mozgóképek esetében is.
A fejlett BIONZ processzor a maximális érzékenységet 9 ugrással ISO 50-ről egészen az ISO 25600-as értékig képes feltornászni kiterjesztett érzékenységi módban. Az A99 másodpercenként 6 teljes felbontású képet képes készíteni, úgynevezett Tele-zoom módban pedig a sebesség 10 kép/másodpercre növelhető.



A fényképezőgép kiváló kontrasztú, fényerejű és felbontású keresővel rendelkezik, amit kiegészít a három irányba mozgatható, 1229 ezer képpontos, WhiteMagic technológiával ellátott XtraFine LCD hátoldali kijelző.

A mindössze 733 gramm súlyú SLT-A99 PC-ről is irányítható, lehetőség van többek közt váltani álló- és mozgókép között, és automatikusan átküldhetőek az állóképek számítógépünkre.
A fényképezőgép tudása szintén számos kiegészítővel bővíthető, többek között a multifunkciós vakupapucsnak köszönhetően, amely lehetővé teszi többféle vaku felhelyezését is.

A fényképezőgépekről bővebb leírást, és az egyes termékekhez tartozó termékspecifikációt az alábbi weblapokon tekinthet meg:

NEX-5R: http://www.sony.hu/pressrelease/nex-5r
NEX-6: http://www.sony.hu/pressrelease/nex-6
SLT-A99: http://www.sony.hu/pressrelease/slt-a99
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05