A Pentagon felduzzasztja kíberbiztonsági parancsnokságát

MTI Sajtóadatbank, 2013. január 29. 08:52

Több mint ötszörösére növeli az egyesült államokbeli komputerhálózatok elleni támadások ellen védekező és az amerikai számítástechnikai offenzívákat levezénylő kíberparancsnokságának létszámát a Pentagon -  közölték hétfőn az amerikai védelmi minisztérium illetékeseire hivatkozva az amerikai napilapok.

A jelenleg 900 tagú kíberbiztonsági parancsnokság állományát az elkövetkező években több mint 4 ezerrel bővítik. A Pentagon elismerte: hatalmas feladat, hogy találjanak, illetve kiképezzenek ennyi világszínvonalú tudású szakembert.

A fejlesztésnek hármas iránya van: az egyik egység feladata a stratégiai fontosságú infrastruktúrák - mint amilyen az országos elektromos hálózat - komputerhálózatának védelme, a másodiké a kíbertámadások tervezése és végrehajtása, a harmadiké pedig a Pentagon közvetlen hálózatainak védelme.

Leon Panetta leköszönő védelmi miniszter októberben figyelmeztetett rá, hogy az Egyesült Államokat egy "kibernetikai Pearl Harbor" veszélye fenyegeti, az Egyesült Államok infrastrukturális és pénzügyi rendszereit külföldi hackerek béníthatják meg. A Pentagon vezetője kijelentette, hogy egy "agresszor ország" vagy egy szélsőséges csoport képes nemzeti katasztrófát okozni Amerikában.

Panettát különösen a Saudi Aramco szaúdi állami olajvállalat elleni hackertámadás töltötte el aggodalommal. Ez a támadás több mint 30 ezer számítógépet tett hasznavehetetlenné. Az amerikai hírszerzés Iránt gyanítja a támadás mögött, és úgy véli, hogy amerikai cégek rendszereibe Oroszországból és Kínából hatoltak be.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A hűsítő medencéből is aláírhatók elektronikusan a határidős céges dokumentumok

Bár korábban személyes megjelenéshez volt kötve az e-aláírás igényléséhez szükséges azonosítás, ma már lehetőség van ezt távolról intézni, videó azonosítással. Ehhez elegendő mindössze egy laptop vagy egy okostelefon, és néhány perc alatt bárki elvégezheti a regisztrációt. A sikeres azonosítás után akár 1 napon belül hozzájuthatunk az elektronikus aláíráshoz elengedhetetlen tanúsítványhoz. 

2021. augusztus 5. 14:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Xiaomi a Fortune Global 500-as listájának 338. helyére lépett

2021. augusztus 3. 09:56

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52