Bevásárolt a Laurel: Webshoppal integrált kassza

forrás: Prím Online, 2013. február 20. 09:09

Tovább bővült a Laurel Cégcsoport portfóliója, a társaság 33 százalékos tulajdonrészt szerzett az MBSoft Informatikai és Szolgáltató Kft.-ben. Az új tagvállalat a hazai kereskedelmi informatikai piacon meghatározó szerepet játszó Laurel Microsoft Dynamics NAV üzletágát erősíti.

A 2005-ben alapított MBSoft Kft. 33 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról még a múlt évben állapodott meg a Laurel Cégcsoport és a társaság, a tranzakciót véglegesítő szerződést a napokban írta alá a két cég. Az MBSofttal létrejött megállapodásnak köszönhetően többek között a vállalatirányítási és a kereskedelmi rendszerek összekapcsolásával, valamint különleges ipari eszközök (pl. gyártósorok, adagolók, számlálók és más munkagépek) illesztőprogramjainak és integrációjának kifejlesztésében tapasztalt szakértői csapattal erősödött a Laurel. A társaság emellett banki modulok implementálásával és nem utolsó sorban .NET keretrendszer alapú vastag- és vékonykliens alkalmazások tervezésével, fejlesztésével és támogatásával is foglalkozik.

Az MBSoft csapatának szakértelmére építve jelentős mértékben megerősíthetjük a Microsoft Dynamics NAV üzletágunkat – nyilatkozta a részesedésszerzésről Bessenyei István, a Laurel Cégcsoport tulajdonosa. A portfólió bővítéstől természetesen a bevételünk növekedését is várjuk, az idén számításaink szerint 30 százalékkal nőhet az ebből a szegmensből származó forgalmunk, de reményeink szerint a következő években dinamikus, 20 százalékos fejlődést produkál majd ez a csoport – tette hozzá Bessenyei István

Az MBSoft Kft. legújabb ígéretes fejlesztése a jelenleg Magyarországon egyedülálló, webportált, webshopot és vállalatirányítási rendszert egyesítő MBPortal dinamikus portálrendszer, amely a Microsoft Dynamics NAV ügyviteli rendszerrel, továbbá a cég másik termékével, az LS Retail kiskereskedelmi add-onnal is tökéletesen együttműködik, így a kasszarendszerrel is integrálódik. Az új megoldásnak köszönhetően a kasszás értékesítés – akár több boltban is – néhány másodperc alatt szinkronizálható nemcsak az ügyviteli rendszerrel, hanem a honlap adminisztrációs felületével és a webáruházzal is. Az MBSoft által kifejlesztett rendszer különlegessége, hogy a folyamat kétirányú, azaz webshopos értékesítés esetén a készletváltozások lefutnak a kasszákra és a vállalatirányítási szoftverbe is – emelte ki a kft ügyvezetője. Csiák-Sedivy Gyula rámutatott, az MBPortal moduláris felépítése és a hazai viszonyokra optimalizált licencrendszere lehetővé teszi, hogy a legkisebb vállalkozások, boltok, üzlethálózatok számára is hasznosítható lehessen akár bérelhető formában is.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

PR ügynökséget választott a Yuspify

A Clue PR ügynökséget választotta kommunikációs partnerének a Yuspify, ami személyre szabott ajánlásokkal teszi hatékonyabbá a webshopok működését. A megbízás magában foglalja a márka ismeretségének növelését, valamint a PR kommunikációs aktivitások tervezését és megvalósítását.

2021. június 18. 13:16

Világelső innovációs platformmal köt stratégiai szövetséget a Lead Ventures

A világ legnagyobb vállalati innovációs és akcelerátor platformját megteremtő, amerikai központú Plug and Play-jel lép együttműködésre a Lead Ventures. A scaleupokra szakosodott alapkezelő új stratégiai partneréhez olyan portfóliócégek tartoznak, mint a Paypal, a Dropbox vagy az N26. A kooperációból a Lead Ventures befektetési portfóliójába tartozó vállalkozások is rendkívül sokat profitálhatnak.

2021. június 17. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40