Duplázna idén a Samsung

Czipperer Dia, 2013. március 1. 13:31

A koreai elektronikai óriás idén azt tervezi, hogy megduplázza a táblagép eladásait. Majdnem egy éve, hogy az MWC-n bejelentették, hogy a cég nem teljesít túl jól a táblagéppiacon.

 A 2012-es Mobile World Congress-szen a Samsung termékstratégiai ügyvezetője, Hankil Yoon nyilatkozatából az derült ki, hogy a cég nem „muzsikál” túl jól a táblagép eladások tekintetében. Egy évre rá azonban már sokkal határozottabb elképzeléseik vannak.

 
Y.H. Lee, a cég ügyvezető alelnökének elmondása szerint a Samsung idén „agresszív” stratégiába kezd, amelynek célja, hogy megduplázzák a táblagép eladásokat. A világ top cégei között számontartott Samsung az okostelefon piacon sikeres, kérdés, hogy mindezt a táblagépek terén is képes lesz-e elérni.
 

Az idei MWC-n mutatta be legújabb 8 hüvelykes tabletjét, a Galaxy Note 8.0-át (lásd a képen), amelyet stratégiailag az 5,5 hüvelykes Galaxy Note 2 „phablet” és a teljes méretű Galaxy Note 10.1 közé pozicionáltak. Ez a készülék felveheti a versenyt az iPad minivel és a Nexus 7-tel hasonló adottságai alapján.
 
A Samsung ingatag indulása a táblagéppiacon a Galaxy Tsbbal nem sokat segített a cég image-megítélésében, inkább azt erősítette az iPad a dominanciáját. Bár az Apple-t nehéz legyűrni, de a Samsung tavalyi 15,1%-os piaci részesedése minden bizonnyal helyes irányba mutat.
 
Forrás: Techspot.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább erősíti piacvezető szerepét és stabilitását a Daniella Villamosság

Az Elektro UNO villamossági anyagkereskedelmi üzletágának felvásárlásával tovább erősíti piacvezető szerepét a Daniella Villamosság a pécsi régióban.

2024. július 15. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01