Új látványvilág a Szigeten

Czipperer Dia, 2013. március 27. 14:51

Az idei Sziget, amelyre most már méltán mondhatjuk, hogy átlépte a felnőtté válás küszöbét, idén nemcsak tartalmilag, de formailag is megújul. Szépül és épül, hogy augusztus 5-12. között felejthetetlen fesztiválélményt nyújtson a résztvevőknek.

Tavaly volt a 20. Sziget Fesztivál, mégis most mondhatjuk azt, hogy ténylegesen is a második X-hez érkezett. A mai sajtótájékoztatón Gerendai Károly elmondta, hogy körülbelül napra pontosan 20 éve fogalmazódott meg a Sziget koncepciója. Idén pedig a 21. fesztivál nyitja meg kapuit, így nemzetközi szinten is nagykorúvá vált a "mi" Szigetünk.

 

Persze, azóta sok minden változott, de az akkori szlogenek most is tükrözik a fesztivál mondanivalóját: „Kell egy hét együttlét”, „Világegyetemisták találkozója”, „A Szigetország, ahol mindent szabad, de semmit sem muszáj”. Azóta már sok víz lefolyt a Dunán, és több mint 6 millióan tapasztalhatták meg a Sziget-életérzést.

 

Azt gondolnánk, ennyi idő után már nem nagyon lehet formabontó újdonságokat csempészni a koncepcióba, pedig nagyon is. Megszületett ugyanis a Fesztiválköztársaság, ami a régi recept alapján került újra terítékre, de egyebek mellett a különleges installációk világítás, látványosságok és egyéb meglepetések más magasságokba emelik ezt a fogalmat.

 

Ma már – ahogy Gerendai is kiemelte – nem olyan egyszerű versenyben maradni, hiszen a piac egyre telítettebbé válik. Ki kell tűnni az egyformaságból. A Sziget már évek óta nagy kiemelt figyelmet fordít a látványvilágra, amely a tavalyi fesztiválon csúcsosodott ki igazán. De itt ők nem állnak meg, ugyanis a cél ennek továbbfejlesztése, vagyis még több és izgalmasabb hangulati elem, megvilágítás és látványos installáció várja a szigetelőket idén.

 

A nemzetközi trendeket követve igyekeznek nagyobb hangsúlyt helyezni a látványvilágra, vagyis még egy lapáttal rátenni az „élményfesztivál” koncepcióra. Ennek jegyében az idei Sziget nem a megszokott módon zárul majd, hanem egy fergeteges End Show keretében, ahol vetítéssel, tűzijátékkel, fény- és lézershow-val búcsúztatják a fesztivált.

 

Erről technikai részleteket csak később közölnek majd a szervezők, de azt már most lehet tudni, hogy pirotechnikai és fényeffektekben gazdag show-ban lesz része a fesztiválozóknak, mindez David Guettával megfűszerezve, aki a zenei aláfestést szolgáltatja majd.

 

A fesztivál éjszakára pedig valóságos világító paradicsommá változik. Karácsonyfaizzóval felöltöztetett fákkal és több lapionnal bővül az éjszakai világítás, de újítás még, hogy a Disco Erdő mellé (fék diszkófénnyel, fénygömbbel, stroboszkóppal megvilágítva) betársul a Para Erdő is, amelynek a neve is tükrözi, hogy borzonghatunk, de a bátrabbak akár barangolhatnak is a speciálisan megvilágított fás részen, amely a K-híd bejárat utáni bal oldalán várja majd a szigetelőket.

 

Ezek mellett persze rengeteg más újdonságot is tartogat az idei Sziget, amelyről bővebben az "Emigrálj egy hétre a Szigetre!" című anyagunkban olvashattok.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Utazási konferencia az Angyalok városában

A dinamizmust tükrözte az idei utazási világkiállítás, az IPW2024, és ezt sugározza a helyszín is: Los Angeles, Kalifornia.
 

2024. május 17. 18:51

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01