Rendkívül lassú az internet Kínában

MTI Sajtóadatbank, 2013. március 29. 08:00

Egy friss jelentés szerint a hongkonginak egyharmadát sem éri el az internetes letöltési sebesség Sanghajban - Pekingben pedig még ennél is rosszabb a helyzet.

A sencseni Xunlei internetes szolgáltató cég adatai szerint régiónként jelentős eltérések mutatkoznak Kína-szerte az internet gyorsaságában. A Shanghai Daily által idézett statisztikák rámutatnak: nem a fővárosban, nem nagyvárosokban, s még csak nem is a gazdaságilag legfejlettebbnek számító keleti parti régióban a leggyorsabb az internet ma a világ második legnagyobb gazdaságában.
 

A Hongkongot nem tartalmazó országos toplistát a közép-kínai Hupej tartomány Hsziangfan városa vezeti 1 742 kbps (kilobit per másodperc) teljesítménnyel, míg a 24 milliós kelet-kínai metropoliszban, az ország gazdasági-pénzügyi központjaként számon tartott Sanghajban másodpercenként alig több mint ezer kilobites a letöltési sebesség: ez a hongkonginak az egyharmadát sem éri el. Pekingben ennél is rosszabb a helyzet, a főváros lakosai 690 kbps teljesítményre vannak utalva, igaz, ez még mindig jobb az országos átlagnál, mely 646 kbps, vagyis a hongkongi átlag egyötöde.
 

Az internet lassúsága korábban is gyakori téma volt a kínai és a nemzetközi médiában. Az Akamai szolgáltató cég egy korábbi statisztikája szerint 2011 végén globális összehasonlításban mindössze a 90. helyen szerepelt, a jóval elmaradottabb régiós országok, így Thaiföld és Malajzia után. Az ipari és információtechnológiai minisztérium korábban azt ígérte: az évtized közepére modernizálják majd a városokban a szélessávú hálózatokat, amelyekkel akár 2 500 kbps teljesítmény is elérhető lesz.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kínában már meg is jelent az Európába is érkező, hajlítható HONOR Magic V3

A HONOR egy pénteki nagyszabású rendezvényen jelentette be Sencsenben következő generációs hajlítható csúcskészülékeit, a HONOR Magic V3-at és a HONOR Magic Vs3-at.

2024. július 15. 19:44

Hasznos időtöltés a nyaralás alatt

Végre kitört a vakáció, itt a jól megérdemelt pihenés ideje tanároknak, diákoknak egyaránt. Az értékes szabadidőt érdemes hasznosan eltölteni, például nyelvtanulással. Fülledt tantermekben, intenzív nyári nyelvtanfolyamokon görnyedés helyett azonban választhatjuk erre a hűvös szobát, vagy akár a strandot is, mégpedig a KRÉTA felületen térítésmentesen elérhető, nyelvtanulást segítő applikáció segítségével. 

2024. július 15. 17:58

Innovatív akadályfelismerő rendszert tesztelnek a berlini S-Bahnon

Az automatizált üzemeltetés kulcsfontosságú funkció a vasúti kapacitás bővítése és a vasút teljesítményének növelése szempontjából. Az S-Bahn Berlinnel együttműködve a Siemens Mobility akadályfelismerő rendszert telepített és tesztel első alkalommal folyamatos üzemmenet mellett. A rendszer kulcsfontosságú technológiai komponens a teljesen automatizált vezetés lehetővé tételéhez. 

2024. július 15. 16:17

Az ABB és a Cleanwatts együttműködési megállapodást írt alá

Az ABB, a villamosítás és automatizálás globális technológiai vezető vállalata és a Cleanwatts Digital s.a. (Cleanwatts), az összekapcsolt, fenntartható energiaközösségekben alkalmazott MI-alapú energiamegosztás szoftvermegoldásainak szolgáltatója bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a közösségek és épületek energiahatékonysági és energiagazdálkodási technológiáinak fejlesztésére.

2024. július 15. 14:40

K&H: harc az alattomos támadások ellen

A digitális eszközök használata vitathatatlanul megkönnyíti az életünket, az online tájékozódást és ügyintézést. Az eszközökön tárolt érzékeny adatok védelme azonban fokozott óvintézkedéseket igényel minden tulajdonostól.

2024. július 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01