IIR: Szoftvertesztelés konferencia 2013-ban is

forrás: Prím Online, 2013. április 5. 16:36

Az IIR immár hatodik alkalommal rendezi meg Szoftvertesztelés 2013 konferenciáját, amely április 23-24-én, a Marriott Courtyard Hotelben lesz. Idén olyan témák is terítékre kerülnek, mint a legújabb trendek, irányok, mint a mobil alkalmazások, illetve a felhő alapú tesztelések és a virtualizáció kihívásai.

Az utóbbi évek nehéz gazdasági helyzete miatt a költségcsökkentés, hatékonyságnövelés olyan kulcsszavak lettek, amelyek a cégek további működését a jövőre nézve alapvetően befolyásolják. Párhuzamosan egyre nagyobb hangsúlyt kap a minőség és az ügyfélközpontúság is; csak megfelelő kiszolgálással lehet megtartani a vevőket és újakat szerezni. A szoftvertesztelés területén még olyan varázsszavak is előkerülnek a kalapból, mint az automatizálás és az optimalizálás. 

 
 
A szoftverfejlesztő cégeknél egyre nagyobb jelentősége van annak, hogy ki milyen módszerrel, mennyi idő alatt képes jó minőségű alkalmazásokat, közel hibátlanul működő rendszereket létrehozni. A követelmények szigorodásával folyamatosan csökken a fejlesztésekre fordítható idő, a felhasznált technológiák pedig egyre összetettebbek, egyre bonyolultabbak. 
 
 
A szoftvertesztelés ráadásul egy olyan folyamat, melynek nem kizárólag a fejlesztés időszakában van nagy jelentősége, a későbbi újabb verziók, kibővítések implementálása során is kulcsfontosságú a megfelelő tesztelés elvégzése, hiszen minden egyes változtatás befolyásolhatja a szoftver egyéb komponenseinek működését. 
 
 
A tesztelés témakörén belül nem meglepő, hogy az automatizált tesztelés még mindig az egyik legizgalmasabb kérdés, sok cég még mindig azon gondolkodik, hogy valóban megéri-e az automatizálás és ez milyen kívánalmakkal jár ez költség és humán oldalon. A különböző automatikus tesztelő eszközök (kódelemzők, GUI-tesztelők, protokollalapú tesztelők, SOA-tesztelés) segíthetik a tesztelés folyamatát - legyen az funkcionális vagy regressziós, terheléses, esetleg biztonsági teszt. Ám még a megfelelő tesztelő eszköz kiválasztása előtt azt a kérdést kell tisztázni, hogy mit érdemes egyáltalán automatizálni és mit nem, illetve mi kifizetődőbb hosszú távon; a saját vagy külső szolgáltatás igénybevétele?
 

Az aktuális kérdésekre keresve a válaszokat, immár 6. alkalommal rendezi meg az IIR Magyarország Szoftvertesztelés címmel 2 napos konferenciáját. Idén, április 23-24-én, a Marriott Courtyard Hotelben várják a résztvevőket.
 
A rendezvényen a lassan örökzölddé váló automatizálás, agilis tesztelés kérdései mellett a legújabb trendek, irányok, mint a mobil alkalmazások, illetve a felhő alapú tesztelések és a virtualizáció kihívásai is előtérbe kerülnek.
 
 
Az előadásokat többek között olyan cégek kiváló szakemberei tartják, mint a Continental Automotive Hungary Kft., a GE Healthcare, a Raiffeisen Bank Zrt., a Capture Zrt., a Robert Bosch Elektronika Kft., a Samsung Electronics Magyar Zrt. valamint a három nagy magyarországi mobilszolgáltató. A „Testing Virtualization” nehézségeiről, lehetőségeiről maga az IBM Rational termékcsoport európai értékesítési vezetője, Jeff Hill számol be.
 
A rendezvény szakmai hátterét a Hungarian Testing Board szervezet biztosítja, ahol olyan szakértők tevékenykednek, akik szoftverek, valamint informatikai rendszerek tesztelésével, illetve a teszteléssel kapcsolatos tevékenységekkel foglalkoznak.
Bővebb információ és a teljes program elérhető az IIR weboldalán!
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legnagyobb hazai vasútrajongót keresi a Dunakeszi Járműjavító

Kétfordulós versenyen keresi Magyarország legnagyobb vasútrajongóját a Dunakeszi Járműjavító és a TMH Hungary. Az idei év az Európai Vasút Éve, ennek alkalmából először az online térben, majd később személyesen is megmérkőzhetnek egymással az igazi vonatfanatikusok a vetélkedőn, melynek főnyereménye egy utazás Oroszország európai „fővárosába”, Szentpétervárra, ahol a szerencsés nyertes megtekintheti a világ egyik legnagyobb gyűjteményével rendelkező szentpétervári vasúti múzeumot is. A verseny szakmai partnere a Vasúttörténeti Park.

2021. június 23. 18:49

A munkavállalók 84%-a hibrid munkavégzést szeretne

A megkérdezett magyar munkavállalók 69%-a dolgozott otthonról az elmúlt évben, és 84%-uk a jövőben is szívesen végezné a munkáját csak home office-ban vagy hibrid megoldásban - derült ki a NOTEBOOK.HU 4559 fős kutatásából. Mint ahogy az is, hogy a Facebook Messenger vette át a személyes találkozó szerepét. Megtudtuk, hogy 1-2 évente cseréljük a telefonunkat, míg a notebookok élettartama 3-5 évre is megnyúlik. A home office legjobb előnyének a nők a munka mellett elvégezhető házimunkát tartották, addig a férfiak azt értékelték, hogy nem kell annyit utazniuk.

2021. június 23. 16:51

Megrendezik az ország első kaszinófesztiválját

Az idei nyárról nem mondható el, hogy bővelkedne a rendezvényekben - részt vehetünk azonban egy olyan különleges fesztiválon, amilyenre korábban még soha nem volt példa. A hónapokon át tartó győri kaszinófesztivál szórakoztató programok sokaságával várja az érdeklődőket. Ráadásul aki időben érkezik, annak a kaszinó 10.000 Ft-ot ad, és ehhez hasonló rendezvénysorozattal készül a pécsi kaszinó is.

2021. június 23. 15:13

Piacvezető fintech cégbe száll be a Hiventures

A lakossági hitelek terén piacvezető Bankmonitor Kft.-ben szerzett részesedést a hazai startup- és kkv-szektor legaktívabb tőkefinanszírozási partnere, a Hiventures. A pénzügyi szektor digitalizációjának egyik éllovasa, az egyik legismertebb hazai fintech brand remekül használta ki a világjárvány okozta piaci forrongást: 2020-ban 50 százalékos árbevétel-növekedést ért el.

2021. június 23. 13:42

Philips Momentum, a világ első Xboxhoz tervezett monitora

Az MMD vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licenc partnere bemutatja a világon az első Xboxhoz tervezett konzol gaming monitorját. A Philips Momentum Xboxhoz tervezett konzoljáték monitor az alapoktól kezdve úgy került felépítésre, hogy a legkiválóbb játékélményt biztosítsa az Xbox játékosok számára. 

2021. június 23. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40