Telenor kampány a biciklizés népszerűsítéséért

6 kör a Föld körül kerékpáron a Telenor Kétkerék mobilalkalmazásával

forrás: Prím Online, 2013. május 1. 09:33

Több mint 10 ezer felhasználó, összesen 29 ezer megtervezett útvonal, csak idén 11 ezer biciklivel megtett kilométer: egyre többen használják a Telenor által fejlesztetett Kétkerék kerékpáros navigációs mobilalkalmazást. A mobilszolgáltató most közösségimédia-kampányt indít a biztonságos biciklizés népszerűsítéséért.

A környezetet és az egészséget egyaránt kímélő kerékpározást évről évre egyre többen választják az autózás vagy a tömegközlekedés helyett. A Telenor a Magyar Kerékpárosklubbal együttműködésben fejlesztett Android alkalmazásával szeretné támogatni a hazai biciklis kultúra fejlődését, és a biztonságosabb kerékpározás feltételeinek megteremtését. A 2011 júniusa óta elérhető Kétkerék applikáció sajátossága, hogy a kijelölt célpontokhoz vezető útvonalat elsődlegesen kerékpárutak figyelembevételével, azok elsőbbségi használatával tervezi meg. Az alkalmazás emellett számos közösségi funkcióval rendelkezik, ami lehetővé teszi bevált útvonalak megosztását. Az androidos alkalmazás térképe közel 19 ezer POI-t, azaz hasznos, érdekes térkép-pontot tartalmaz, pl. szálláshelyeket, éttermeket, múzeumokat, közeli látványosságokat, de az adtabázisban megtalálhatóak kerékpár szervizek is.

A Kétkerék felhasználótábora folyamatosan növekszik, tavaly augusztus óta csaknem kétezer új kerékpáros regisztrált. Az alkalmazással már 237 ezer kilométernyi útvonalat terveztek a bringások, ezzel immár közel hatszor kerülhették volna meg a Földet, körülbelül 41 tonna széndioxid kibocsátásától kímélve meg a bolygót. Emellett a Kétkerék felhasználók által megtett út is egyre hosszabb: míg tavaly augusztusban a tervezett útvonalak átlagos hossza 7 km volt, ez az érték mostanra 8,2 km-re nőtt.

„Mi a Telenornál is sokan tekerünk, a Kétkerék app révén pedig egy hiánypótló alkalmazást biztosítunk az androidos okostelefont használó kerékpárosok számára. Most a tavasz beköszöntével a kerékpározás biztonságosabbá tételére fókuszálunk. „Biciklizz Okosan!” címen a közösségi oldalunkon kerékpáros biztonsági kvízt tölthetnek ki az internetezők. A gyors tudásfelmérést követően kerékpáros okostelefon-tartót nyerhetnek játékosaink, amivel teljesen kerek és biztonságos élménnyé válik az okostelefonok és a népszerű szabadidős sport összekapcsolása.” – mondta Egyed Gábor, a Telenor közösségi média szakértője.

Bár a kerékpárosokat érintő közlekedési balesetek túlnyomó többségét továbbra is autók és tehergépkocsik okozzák, a kerékpáros ütközések száma enyhe emelkedést mutatott az elmúlt években. 2006 óta több mint 10 százalékkal nőtt a biciklisek által okozott incidensek száma, és a kárvallottak jellemzően a kerékpárosok. Szerencsére minden második eset könnyebb sérüléssel jár, ugyanakkor a kevésbé fájdalmas incidensek terén egyértelmű növekedés tapasztalható. Az elővigyázatosság városon belül kiemelten fontos, hiszen a bringás balesetek 85%-a lakott területen belül történik.


 A „Biciklizz Okosan!” kvíz elérhetősége:

https://www.facebook.com/telenorhungary/app_455430397865525

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53