Újabb SUSE-Dell együttműködés: egyszerűen telepíthető vállalati felhők

forrás: Prím Online, 2013. május 14. 11:57

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet  bejelentette, hogy már hivatalosan is elérhető a Dell hardvereit és szolgáltatásait, valamint a SUSE-szoftvereket egyesítő Dell SUSE Cloud Solution. Az OpenStack rendszeren alapuló új, privátfelhő-infrastruktúrára épülő megoldás a nyílt forráskódú privát felhők telepítésében, illetve kezelésében segíti a nagyvállalatokat, és a két társaság globális támogatási rendszerével egészül ki.

A SUSE és a Dell több mint nyolc éve dolgoznak szoros együttműködésben olyan fejlesztéseken, amelyek biztosítják a vállalatok számára a kulcsfontosságú Linux-környezetek futtatásához szükséges teljesítményt, működőképességet és megbízhatóságot. Mindkét vállalat aktívan közreműködik a nyílt forrású Crowbar fejlesztésében, amely az OpenStack, illetve SUSE Cloud rendszerrel integrálva támogatást nyújt a privát felhők gyors kiépítésében, kezelésében és felügyeletében.


A most létrehozott Dell SUSE Cloud Solution, Powered by OpenStack segítségével az ügyfelek könnyebben állíthatnak össze olyan, jól méretezhető felhőmegoldásokat, amelyek jelentős számítási kapacitással rendelkeznek, ugyanakkor lehetővé teszik a felhőalapú környezet testreszabását is.


Az új eszköz felhőfelügyeleti referenciaplatformja a SUSE Cloud, amelyet a szakemberek a vállalati környezetek igényeinek megfelelően alakítottak ki, és a SUSE szerviz-, illetve életciklus-menedzsment szolgáltatásaival ötvözték. A Dell PowerEdge szervereken futó SUSE Cloud így dinamikus és rugalmas privátfelhő-infrastruktúrát kínál.


A SUSE Cloud megoldást használó vállalatok a Linux-rendszereken futó, külső gyártótól származó tanúsított alkalmazások legszélesebb portfóliójából válogathatnak, és a teljes Dell hardverparkra érvényes tanúsítványok előnyeit is élvezhetik. Ennek eredményeként a SUSE és a Dell ügyfelei biztosak lehetnek abban, hogy a jelenleg használt szoftver- és infrastruktúra-megoldásaikat át tudják mozgatni a felhőbe. A SUSE Cloud ráadásul világszerte 24 órás műszaki támogatást biztosít.


Az OpenStack rendszerre épülő Dell SUSE Cloud Solution már elérhető. A Dell és a SUSE együttműködéséről további információt a https://www.suse.com/partners/alliance-partners/dell/ weboldalon talál.


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59