Az ASUS három játékosoknak szánt Z87-es alaplapot jelentet meg

forrás: Prím Online, 2013. június 11. 12:19

Hazánkban ettől a héttől kezdve válnak elérhetővé a Computex 2013-on bemutatott új ASUS ROG alaplapok, melyek közül elsőként az Extreme, a Hero és a Gene variánsok közül választhatnak a teljesítményvadász felhasználók. A 4. generációs Intel processzorokat támogató újdonságok a Z87-es lapkakészletre épülnek, amihez számos egyedi technológiát fejlesztettek ki az ASUS mérnökei. A MAXIMUS VI EXTREME elsősorban a túlhajtóknak és a megszállott számítógép-építőknek készült, a MAXIMUS VI GENE a csúcskategóriás mATX játék igényeit célozza, az új MAXIMUS VI HERO pedig kellemes árával hódít.

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) a Computex folyamán egy három alaplapból álló termékcsaládot jelentett be, amelyet a legmagasabb igényeket támasztó játék- és túlhajtási igények kielégítésére szántak. A 4. generációs Core™ processzorokhoz készült Intel® Z87 lapkakészlettel felszerelt kártyák rendkívül sokféle játékos és PC-teljesítményvadász vásárló igényeit képesek kielégíteni.

A MAXIMUS VI EXTREME kiemelkedő túlhajtási és versenyképes hangolási szolgáltatásai úgy készültek, hogy segítsék az új teljesítmény-világrekordok elérését. A MAXIMUS VI GENE a ROG játékokkal kapcsolatos kiválóságát helytakarékos micro-ATX méretben is elérhetővé teszi, míg a MAXIMUS VI HERO minden jellemzője a végletekig kihegyezett játékot és a stabilitást szolgálja a kezdő PC-építők számára is vonzó árszinten, hogy számukra is elérhetővé váljon a ROG-élmény.

A ROG a következő hetekben kívánja piacra dobni a MAXIMUS VI FORMULA és IMPACT alaplapokat. A jövőben további bejelentések várhatók.



Iparágvezető tervezés és exkluzív funkciók
A vásárlók mind a három alaplappal élvezhetik az ASUS és a ROG kutatási és tervezési tapasztalatának összes előnyét. A kártya kialakítása és az áramkörök megtervezése maximális gondossággal történt, ráadásul frissített ROG UEFI BIOS jár hozzájuk, amellyel a PC beállításai felhasználóbarát módon, ugyanakkor rendkívüli mélységben hangolhatók. A ROG – ahogy mindig – most is jobban teljesít, mint ami a piacon megszokott, és többet ad a vásárlóknak. A ROG UEFI BIOS-ba beépítésre került az SSD Secure Erase, ami lehetőséget teremt az adatok bonyodalommentes eltávolítására és az SSD teljesítményének helyreállítására a BIOS-on belül, úgy, hogy ehhez nincs szükség külső gyártós szoftverekre, vagyis sokkal kevesebb kompatibilitási probléma fordulhat elő.

A kártyákon a még stabilabb működés, a hosszabb élettartam és a teljesítmény garantálására a legkiválóbb összetevőket használták, amint azt a CPU-t és a memóriát kiszolgáló teljesen digitális, különlegesen precíz és stabil Extreme Engine Digi+ III tápelleátási architektúra, a 60 amperig minősített BlackWing tekercsek, a 10K Black Metallic kondenzátorok és a 90%-os hatékonyságú NexFET MOSFET-ek is mutatják. Ezekkel az alkatrészekkel a legnagyobb terhelést jelentő játék és az extrém túlhajtás is kezelhető.

A mindhárom alaplapon megtalálható 2. generációs T-Topology DRAM-mal még teljes terhelés mellett is magasabb memória-órajel érhető el. Ezt egészíti ki az ASUS összes Z87-es alaplapján megtalálható exkluzív, egyetlen kattintással aktiválható 4-Way Optimization technológia is. Mind a három alaplap képes a RAMDisk technológia használatára, amellyel a rendszermemória max. 80%-a szupergyors, akár 10 000 MB/s sebességű tárolóvá változtatható – ez több mint hússzorosa egy SATA SSD sebességének. 

MAXIMUS IV EXTREME OC Panellel: a legjobb választás a túlhajtók és a versenyszerű rendszerhangolással foglalkozók számára
A ROG azért készítette el a MAXIMUS VI EXTREME alaplapot, hogy még a rendkívül sikeres elődöket is túlszárnyalja vele. A kártya már bizonyította, hogy képes a 7 GHz-nél magasabb CPU-sebességek és 4 GHz-nél magaabb memóriafrekvenciák támogatására is. Kiterjedt csatlakozási lehetőségeket kínál, az intelligens PCI Express x16 kártyahelyes kialakítás azt jelenti, hogy könnyedén használható vele négykártyás NVIDIA® SLI™ vagy AMD CrossFireX™ is.

A csomagnak része az innovatív OC Panel valós idejű figyelő- és túlhajtási konzol, amely a házba is beszerelhető (illeszkedik a szokásos 5,25 hüvelykes merevlemez-helyekre), vagy külső eszközként is működtethető. Belső alkatrészként az OC Panel Normál módban működik, 2,6 hüvelykes kijelzőjén figyelemmel kísérhetjük a CPU-sebességet, a hőmérsékletet, az alap órajelet és a ventilátorsebességet. Egyetlen kattintás a CPU Level Up gombra, és a FanSpeed vezérlő működésbe lép. 

Az OC Panelt külső segédeszközként használva mélyebbre áshatjuk magunkat a túlhajtási és feszültségszabályozási beállításokban, ekkor a doboz önálló tuningeszközként működik. A ROG exkluzív Subzero Sense és VGA Hotwire eszközével integrálva segíti a nullpont alatti folyadékhűtéses rendszerek figyelését és a grafikus kártya feszültségszintjeinek gyors, hardverszintű módosításait, valamint az olyan professzionális funkciók aktiválását, mint a Slow Mode és a Pause Switch – a globális rajongói kör elvárásainak megfelelően. Az összes beállítás valós időben módosítható és gyorsan alkalmazható a kézreálló vezérlőgombokkal.

Az mPCIe Combo II bővítőkártyával azonnal tovább bővíthetők a csatlakozási lehetőségek PCI Express hely elfoglalása nélkül. Ezen egy 802.11ac Wi-Fi található (ez háromszor gyorsabb, mint a 802.11n), valamint egy Bluetooth 4.0 modul. A leggyorsabb, ultravékony SSD-meghajtók használatára egy M.2 következő generációs kialakítású (NGFF) csatlakozó kapcsolat szolgál. A ROG többek között az ADATA™ és a SanDisk® tárolóeszköz-gyártókkal is együttműködik, hogy felkészülten várhassa a világpiacon hamarosan megjelenő M.2 SSD-ket.

Termékvideo:

 
 

MAXIMUS VI GENE: a legjobb micro-ATX játék és túlhajtás
Miközben igen helytakarékos, a MAXIMUS VI GENE számos exkluzív ROG-jellemzővel rendelkezik. A csomagban szintén megtalálható a kapcsolatok számát bővítő mPCIe Combo II (Wi-Fi/Bluetooth modul nélkül). A Sonic Radar abban segít, hogy a játékosoknak több információja legyen és pontosabb döntéseket hozhassanak: a képernyőn megjelenít egy olyan réteget, amely vizuális formában jelzi a játék zajait, megmutatva ezzel az ellenfelek és csapattársak helyét és mozgását, valamint az olyan effektusok forrását, mint a puskalövések vagy robbanások. A belső és külső nézetű játékokhoz is ideális. 

A SupremeFX a legeslegelső többszörös audio-árnyékolási technológiája, amely teljesen interferenciamentes hangokat kínál. Az első osztályú ELNA kondenzátorok és a fejlett különbségi jelfeldolgozás mellett egy integrált (mindössze 115 dB jel-zaj arányú) műveleti erősítő felel a kivételesen tiszta és erőteljes, nagy hangterjedelmű megszólalásért, a játékok hangjainak kiemeléséért, illetve a filmek és zenék szebb basszusaiért.

Az Intel® Ethernet és a ROG GameFirst II sávszélesség-kezelés segítségével optimálisan használható a hálózat, csökkenthető a késleltetés és a CPU-használat, ami komolyan hozzájárul a többszereplős játékok élményének javításához.

MAXIMUS VI HERO: csatlakozzon a ROG világához még könnyebben
Az ATX MAXIMUS VI HERO gondos tervezés és mérlegelés eredménye. Ez az alaplap mindenki számára vonzó árszinten teszi elérhetővé a játékteljesítményt és a többi ROG alaplapnál megismert stílust.

Kiemelt szolgáltatásai közé tartozik a SupremeFX audio, a Sonic Radar, az Intel® Ethernet és a GameFirst II, valamint a ROG márka vörös és fekete „sasszem”-mintája és logója. A MAXIMUS VI HERO a ROG határozott szándékát jelzi arra, hogy új piacokat hódítson meg, megerősítve az ASUS elkötelezettségét az egyre magasabb színvonalú PC-s játékteljesítmény iránt. Ez a hozzáállás világszerte őrzi népszerűségét.

Elérhetőség és árak
A három alaplap szállítása június 2-tól indul. A hazai ajánlott bruttó végfelhasználói árak az alábbiak szerint alakulnak:
MAXIMUS VI EXTREME – 123 100 Ft
MAXIMUS VI HERO – 63 300 Ft
MAXIMUS VI GENE – 60 100 Ft
 

Kulcsszavak: ASUS Asus alaplap játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09