Költséghatékony vállalatirányítási rendszerrel az e-útdíj többletköltsége ellen

forrás: Business Online, 2013. június 12. 10:55

A jelenlegi tervek szerint július elsejével hazánkban is bevezetik az elektronikus útdíj rendszert, amely a fuvarozók számára jelentős, előre kifizetendő költséget jelent. Csak a leendő e-útdíj befizetéséhez kifejlesztett eszköz beépítése akár 40-50 ezer forintos kiadást jelent, és van olyan cég, melynek az elektronikus útdíjjal kapcsolatos kiadásai akár a hússzorosára is nőhetnek. Az XAPT szerint a megnövekedett költségek csökkentésének egyik reális lehetősége egy hatékonyságnövelő vállalatirányítási rendszer bevezetésében rejlik, amely a kiadások mérséklése mellett a hatékonyság növelésével és a munkafolyamatok minőségének javításával a nyereség növekedésének egyik motorja lehet.

Július elsején bevezetésre kerül az elektronikus útdíj rendszer, amely komoly többletköltségeket jelent majd a közúti fuvarozók számára. Egy új megállapodás keretében ugyan csökken a légrugós kamionok gépjármű adója és a használatarányos útdíj 7,5 százaléka is levonható lesz a helyi iparűzési adóból, de a szakemberek szerint ez csak arra lesz elég, hogy a külföldi cégek ne tudják kiszorítani a szállítmányozási vállalkozásokat teljesen a piacról, viszont igazán hangsúlyos csökkentést nem jelent. A szállítmányozás és logisztika területén bevezetett vállalatirányítási rendszerek területén komoly tapasztalatokkal rendelkező XAPT szerint jelentős költségcsökkentő tényező lehet egy Microsoft Dynamics alapú innovatív intelligens rendszer bevezetése a vállalatoknál.

Az XAPT szállítmányozással foglalkozó ügyfelei az iparág igen sokféle területén jelen vannak, legyen szó élelmiszer, ital és vegyiáru nagy- és kiskereskedelemről, illetve saját raktár, szervizállomás üzemeltetéséről. A partnereknél bevezetett Microsoft Dynamics alapú rendszerek korszerű eszközöket biztosítanak a pontos és megbízható szolgáltatáshoz, nagyobb biztonságot nyújtanak a háttérszolgáltatások területén, miközben hatékonnyá teszik a vállalatirányítással kapcsolatos feladatok elvégzését. Ezeknek a rendszereknek a segítségével elkészíthető a járatonkénti nyereségesség számítás gépkocsivezetőkre, országokra, rendszám, illetve vevők szerint, így ezeknek a jelentéseknek a birtokában pontos és részletes adatok állnak rendelkezésre a megtérülésről, a fuvarozás és az egyes részlegek költségeiről, bevételeiről, ami nagyban megkönnyíti az üzleti folyamatok tervezését.

A Dynamics rendszerben percre pontos készletinformációk állnak rendelkezésre, egy megrendelés beérkezésekor a vállalat azonnal meg tudja mondani, hogy az áru hány raklapnyi, mekkora térfogatú lesz, milyen járművel, mikor tudja kiszállítani. Az online működő rendszerben minden adat azonnal megjelenik, a megfelelő jogosultságokkal rendelkező felhasználók, a vezetők minden pillanatban az aktuális állapotot látják.

Az XAPT az integrált ellátási lánc folyamatait támogató Microsoft Dynamics alapú innovatív intelligens rendszere széles körű megoldást nyújt a vállalatok értékteremtő folyamatai minőségének és hatékonyságának javításához. Mérhetően támogatja a forgalom- és nyereségnövekedést, a készletszintek csökkentését és az átfutási idők rövidítését. A rendszer a vevőknek adott árajánlatoktól kezdődően a partnerektől érkező igények feldolgozásán keresztül a rendelések kezelésén át a számlázási folyamatig teljes körű lefedettséget biztosít mind az értékesítési, mind a beszerzési területeken, beleértve a raktári készletek folyamatait, valamint a pénzügyi és számviteli integrációt.

 

ERP ROVAT TOVÁBBI HÍREI

KKV ERP rendszerrel rukkolt elő az XAPT

Kimondottan a kis- és középvállalatokra szabott vállalatirányítási rendszerrel, a deep.erp-vel bővítette palettáját az XAPT annak érdekében, hogy tovább erősítse magyarországi jelenlétét.

2016. március 21. 15:18

„Változás paralízissel” küzdenek a vezető ERP rendszerek

Unit4, a szolgáltatás-orientált vállalatok számára kínált üzleti alkalmazások piacának gyorsan növekvő piacvezetője ma közzétette az Eval-Source (www.eval-source.com) stratégiai technológiai tanácsadó cég által végzett kutatást, bizonyítva, hogy a Unit4 az egyetlen a Top5 vezető ERP rendszer közül, amely lehetővé teszi az üzleti felhasználók számára a rendszer olyan szintű adaptálását, hogy az hűen tükrözze a változó üzleti körülményeket.

2016. február 2. 09:42

A Unit4 elérhetővé tette a Unit4 Financialst

A Unit4, a szolgáltatás-orientált vállalatok számára kínált üzleti alkalmazások piacának gyorsan növekvő vállalkozása, március végén bejelentette iparágvezető pénzügyi megoldásának legújabb verzióját, a korábban Coda néven ismert  Unit4 Financials-t.

2015. április 6. 18:21

2014-es XAPT eredmények

A Microsoft legnagyobb hazai Dynamics-partnere 18 százalékkal növelte magyarországi tevékenységéből származó árbevételét 2014-ben. A szolgáltatások területe ennél is nagyobb mértékben, 30 százalékkal bővült. A magyar növekedés továbbra is kiemelt figyelmet élvez az üzleti stratégiában.

2015. március 13. 15:01

Rekordmértékű SaaS bevétel emelkedés a UNIT4-nál

2014-ben rekord nagyságú növekedést érve el tovább nőtt a UNIT4 piaci részesedése. A cég globális stratégiai törekvései között elsődleges szerepet kap a termékfejlesztés felgyorsítása és az ügyfélszolgálat magas szintre emelése.

2015. január 18. 15:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09