Áttörő újítások jönnek az AI, az IoT és a mobil felhasználói felület területén

forrás: Prím Online, 2018. november 9. 17:20

A Samsung Electronics a 2018-as fejlesztői konferenciáján jelentős, új fejlesztői eszközöket mutatott be a Bixby és a SmartThings platformokhoz, valamint a még kiemelkedőbb felhasználói élmény érdekében elérhetővé tette a One UI és az Infinity Flex Display dizájnt. 

Azért, hogy a csatlakoztatott életmód valóban a hétköznapjaink részévé váljon, a Samsung még egyszerűbbé teszi a fejlesztők és a partnerek számára, hogy az összekapcsolhatóság élményét világszerte készülékek millióiba építsék be.

 

„Jelentős előrelépést értünk el a mesterséges intelligencia és az IoT terén, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a csatlakoztatott életről alkotott elképzeléseink valósággá váljanak – mondta el DJ Koh, a Samsung Electronics elnöke, az IT és mobilkommunikációs üzletág vezérigazgatója. Az az előrelépés, amit a Bixby és a SmartThings fejlesztése során elértünk, egy teljesen új fejezetet nyit, amelyben bizonyos mértékben már a harmadik fél termékei és szolgáltatási is integrálhatóak a mesterséges intelligencia és IoT platformjainkba. Az összehajtható kijelzőnk pedig egy egészen újszerű mobilos élmény alapjául szolgál majd. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ezen az új platformon is együtt dolgozhatunk a fejlesztőkkel, ezáltal értéket teremthetünk a felhasználóink számára. Alig várjuk, hogy lássuk, a technológia és a hozzá kapcsolódó együttműködések milyen új utakra vezetnek minket.” 

 

Bővíthető intelligens platform építése 

A Bixby a kezdetekben egy intelligens interfészként működött, amely a telefonnal való kapcsolat egy praktikus, hangalapú formáját jelentette. A Samsung mára egy bővíthető intelligens platformmá fejlesztette a felületet, amely támogatja a felhasználók életében szerepet játszó különféle termékeket és szolgáltatásokat. A 2018-as fejlesztői konferencián a vállalat új megoldásokat tett elérhetővé a fejlesztők számára, hogy egy sokkal kommunikatívabb, személyre szabhatóbb és még hasznosabb intelligens asszisztenst kínálhassanak a felhasználóknak. 

 

Annak érdekében, hogy a fejlesztők még könnyebben bővíthessék a Bixby-alapú szolgáltatásokat, a Samsung bemutatta a Bixby Fejlesztői Stúdiót. Az eszközkészlet segítségével új távlatok nyílnak meg a fejlesztők és a partnerek számára, hogy még intelligensebb alkalmazásokat és eszközöket fejlesszenek. Éppen ezért mostantól egyszerűen hozhatnak létre Bixby Kapszulákat, azaz kifejezetten a Bixbyhez tervezett funkciókat és szolgáltatásokat, amelyeket a Bixby Piactéren aztán hozzáférhetővé tehetnek a felhasználók számára. A Bixby platform lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a kapszuláikat könnyedén a mobiltelefonokból, televíziókból, háztartási berendezésekből és egyéb termékekből álló Samsung ökoszisztémához igazítsák.

 

A Bixby szolgáltatás bővítésének részeként a Samsung az elkövetkezendő hónapokban öt új, brit angol, francia, német, olasz és spanyol nyelven teszi elérhetővé a Bixbyt. 

 

 

Csatlakoztatott életmód mindenkinek

A Samsung csatlakoztatott mindennapokról alkotott víziója egy egyetlen platformon egyesített, növekvő számú összekapcsolt eszközt magában foglaló, nyílt IoT ökoszisztémán alapszik. A már több mint 200 piacon jelenlévő SmartThings alkalmazás az IoT megoldásokat az okosotthonon túl az autóban, az irodában és ezek között félúton is elérhetővé teszi.

 

A Samsung kibővített eszköztárral rendelkező, átalakított SmartThings Fejlesztői Munkafelületén a fejlesztők még gyorsabban és könnyebben összeköthetik a termékeiket és a szolgáltatásaikat a SmartThings platformmal. Az új eszközkészlet olyan alkalmazásokat foglal magában, mint a SmartThings Cloud Connector, SmartThings Device Kit és a SmartThings Hub Connector. A fejlesztők könnyen építhetnek az új platformra, valamint Zihbee és Z-Wave eszközeiket is egyszerűen integrálhatják. 

 

A továbbfejlesztett Works with SmartThings (WWST) tanúsítványprogram pedig közvetlen összeköttetést biztosít a fejlesztők számára a SmartThings szakértőihez és eszköztárához. A WWST biztosítja az eszközök és szolgáltatások platformra optimalizálását, így a felhasználók számára a lehető legjobb élményt kínálja majd.

 

 

Újragondolt kezelői felület, innovatív kijelző

A Samsung bemutatta az új, intuitív interfész dizájnt is, amelynek neve One UI. A letisztult, könnyen átlátható kialakítás a legfontosabb tartalmakat a kijelző alsó felén jeleníti meg, hogy azokhoz egy kézzel is könnyedén hozzáférhessünk. Az újragondolt felület minden zavaró tényezőt megszüntetve lehetővé teszi, hogy a felhasználók még gyorsabban és fókuszáltabban végezhessék teendőiket a telefonon.

 

 

A Samsung továbbra is a kategóriában meghatározónak számító formaterv és a kijelzőkhöz kapcsolódó innovációk örökségére épít, amely kikövezte a hajlítható okostelefonhoz vezető utat. Az Infinity Flex Display a One UI-val új, eddig soha nem tapasztalt telefonhasználati élményt hoz el, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy olyan dolgokat vigyenek véghez, amelyeket a hagyományos okostelefonokkal eddig nem volt lehetséges. A felhasználók mostantól mindkét világból a legjobbat kapják: egy kompakt okostelefont, amelyet kihajtva nagyméretű kijelzővé válik, hogy egyszerre akár több feladatot is végezhessünk és kényelmesen kezelhessük a tartalmainkat. Az eszköz kihajtásával zökkenőmentesen válthatunk a kisebb kijelzőről a nagyobbra, amelyen egyszerre már akár három alkalmazás is futtatható, így a felhasználók böngészhetnek, tartalmakat tekinthetnek meg, kapcsolódhatnak az internethez és több feladatot is végezhetnek egyszerre anélkül, hogy valamelyik tevékenységet meg kellene szakítaniuk.

 

 

Mivel az Infinity Flex Display egy új generációs felület, a Samsung közös gondolkodásra hívja a fejlesztőket, hogy már a kezdetektől fogva részt vegyenek ebben a folyamatban. Együttműködve a Google és az Android fejlesztőcsapatával, a Samsung maximalizálni kívánja az új kialakításban rejlő lehetőségeket, hogy egy optimalizált felhasználói élményt biztosíthasson az összehajtható okostelefonokon.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09