Az új Fujitsu szerver gyorsabb adatelemzéseket és értékteremtést biztosít

forrás: Prím Online, 2021. március 22. 16:32

A Fujitsu az AMD EPYC processzoros Fujitsu PRIMERGY RX2450 M1 szerverrel bővíti x86-alapú szabványos rendszereinek kínálatát. A kétfoglalatos, 2U magas rack-rendszer sokféle feladathoz kínál nagy teljesítményt – kis energiafogyasztás és adatközponti helyigény, valamint rugalmas konfigurációs lehetőségek mellett.

Az AMD EPYC 7002 sorozatú processzorral dolgozó PRIMERGY RX2450 M1 a jelenlegi PRIMERGY rack-szerver portfólió első AMD EPYC processzor-alapú szervere. Nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) forgatókönyvekhez ideális, kis késleltetésű rendszer. 

 

A PRIMERGY a szoftveresen vezérelt adattárolási (SDS) és a hiperkonvergens infrastruktúra-megoldások stabil építőeleme, akár 24 csatlakoztatott meghajtóval. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmas olyan nagy teljesímtényigényű alkalmazások és a feladatok támogatására, mint a virtualizált környezetek, a HPC, a szoftveresen vezérelt adattárolási (SDS) megoldások, az asztali gépes virtualizáció (VDI) és a hiperkonvergens infrastruktúra (HCI). 

 

 

A komoly virtualizációs feladatok* kezeléséhez nyújtott képességek ideális választássá teszik a PRIMERGY RX2450 M1 szervert azoknak a szolgáltatóknak, akik versenyképes árú ügyfélszolgáltatások nyújtásához keresnek kivételes ár-teljesítmény aránnyal rendelkező szervert. Az AMD EPYC processzor-alapú PRIMERGY modell virtualizált VMware-környezetekben (pl. vSphere) is nagyszerűen teljesít, és támogatja a processzorfoglalatok száma alapján licencelt, egyéb alkalmazásokat.

 

Kis fogyasztásának köszönhetően a más rendszerekre jellemző energiafogyasztás fele mellett kínál ugyanakkora teljesítményt, csökkentve ezzel a teljes élettartamra vetített költséget (TCO). 

 

 

Ár és piaci bevezetés

Az új FUJITSU PRIMERGY RX2450 M1 szerver Európában 2021 áprilisától rendelhető. A későbbiekben további piacokon is bevezetjük. Ára országtól és rendszerspecifikációtól függően változik. 

 

_________________

* A PRIMERGY RX2450 M1 akár 128 maggal is rendelkezhet kétfoglalatos konfigurációban, 32 DIMM bővítőhellyel és max. 24 SAS/SATA/PCIe tárolómeghajtóval.

Kulcsszavak: AMD szerver Fujitsu

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05