Remekül teljesít a Galaxy S21 Ultra 5G Daubner Anna és a Samsung közös vállalásában

forrás: Prím Online, 2021. április 30. 13:52

A Samsung és Daubner Anna divattervező tavasszal indult együttműködésében a Galaxy S21 Ultra 5G okostelefon az egyik főszereplő. A népszerű dizájner először vállalkozott arra, hogy egy egész kollekciót mobileszközön tervezzen meg, eddigi tapasztalatai pedig rendkívül pozitívak. A készülékben rejlő kreatív lehetőségeknek köszönhetően a hazai divatvilágban egyedülálló darabok készülnek. Az új kollekció célja, hogy felhívja a figyelmet a Magyarországon előforduló természeti értékek védelmére, ebben pedig a kollekció nagykövete, a divatszakértő véleményvezér, Csalár Bence is közreműködik.

Az ismert magyar dizájner, Daubner Anna közel három hete dolgozik a Samsunggal közös Galaxy S21 kollekción, és elmondása szerint a rajongók nagyon különleges végeredményre számíthatnak. A tervező a Galaxy S21 Ultra 5G okostelefonnal ezúttal igazán szabadjára engedhette a kreativitását, az eredmény pedig még őt is meglepte. A nem mindennapi tervezési folyamat mellett a gyártásban is várhatók egyedi megoldások, amelyek a művész szerint kiválóan tükrözik azokat az értékeket, amelyekre a kollekcióval szeretnék felhívni a figyelmet. Az együttműködés az olyan természeti- és társadalmi értékek köré épül, amelyek megőrzése mindannyiunk közös érdeke, mint például az ökológiai sokszínűség védelme, az önkifejezés szabadsága vagy a kreativitás. 

 

„Több új kihívást is tartogatott számomra ez az együttműködés, a legfontosabb, hogy most először terveztem telefonon a ruhákat. A Galaxy S21 Ultrával azonban sokkal gördülékenyebben ment a munka, mint amire számítottam. A kollekció hangulatát megragadó mood boardot például sokkal gyorsabb volt így elkészíteni, hiszen pillanatok alatt le tudtam menteni és össze tudtam illeszteni a képeket a telefonon. A mintatervezésnél az S Pennel azonnal digitális formában tudtam felrajzolni az egyes elemeket, mégis úgy alakíthattam és színezhettem, mintha csak papírra dolgoznék. Korábban nem is gondoltam volna, hogy ennyire egyszerűen elvégezhetem ezeket a feladatokat egy telefonon” – mesélte az alkotási folyamatról Daubner Anna.

 

A Galaxy S21 Ultra 5G az S Pennel kiváló társ az olyan kreatív alkotók számára, mint Anna. A Samsung Notes alkalmazásban nem csak a rajzok készíthetők el digitális formában, a kézzel írt feljegyzések is azonnal szöveggé alakíthatók, így bármilyen inspiráció könnyen elmenthető későbbre. Ha a tervezés során Annának nagyobb képernyőre lenne szüksége, hogy minden darabot egyben láthasson, a Samsung DeX segítségével bármikor csatlakoztathatja a telefont tévéhez, a számítógépre is pillanatok alatt átvihetők a tervek. Az okostelefonos tervezés ugyanakkor nem az egyetlen szokatlan elem a kollekcióban. 

 

 

„Úgy gondolom, fontos, hogy a kollekció által képviselt értékek minden részletben megjelenjenek, így több olyan megoldást is kipróbáltunk, amelyekkel nemcsak még extrábbak lehetnek a ruhák, de a környezetet is kímélhetjük. Az alapanyagként szolgáló természetes viszkóz fenntartható eljárással készül Olaszországban, egy Comói-tó melletti manufaktúrában. Az egyik darabunk pedig, amely mindenki számára elérhető lesz, biopamutból készül. Ezek mellett van még egy nagy újdonság a kollekcióban, hiszen most először terveztem férfi öltözéket” – tette hozzá a tervező. 

 

Az együttműködéshez a hazai divatszakma fiatal ikonja, a fenntartható divat témakörében kutató szakértő, Csalár Bence is csatlakozott, hogy a Galaxy S21 kollekció nagyköveteként szélesebb körben is bemutathassa a készülő darabokat. A véleményvezér a közösségi médiában jelentkezik rendszeres hírekkel a kollekcióról, beszélget az inspirációkról a tervezővel, valamint részt vesz a kész öltözékeket bemutató look book elkészítésében is.    

 

„Nagyon izgalmas ez az együttműködés és úgy érzem, egy igazán különleges kollekció készül Anna műhelyében, ezért is örültem, amikor megtudtam, hogy a részese lehetek – mondta el Csalár Bence. – A Galaxy S21 kollekció nem csak attól egyedi, hogy Anna egy okostelefonon tervezi. Több olyan különleges darab feltűnik majd benne, amelyeket nem láthatnánk egy szokványos kollekcióban, és olyan értékeket mutat meg, amelyek mindannyiunk számára fontosak.”

 

Az Anna Daubner és a Samsung közös kollekciójának darabjai hamarosan nemcsak a terveken, hanem a valóságban is elkészülnek. Az ikonikus öltözékek születését Anna Daubner és Csalár Bence Instagram oldalán is nyomon követhetik a rajongók, a bemutatást követően pedig a márka webshopjában vagy a budapesti Margot üzletben lesznek megvásárolhatók. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dübörög a barkácspiac – és vele együtt a logisztika

A 2020-as év az internetes kiskereskedelem valaha volt legnagyobb mértékű éves növekedését hozta. A webáruházak térhódítása az eladókat, valamint az őket a vevőikkel összekapcsoló logisztikai szolgáltatókat is új feladatok elé állítja. A virtuális térben újonnan megjelenő vállalkozások mellett a szektor régebbi szereplőinek is új megoldásokra van szükségük, különösen akkor, ha a termékeik jó részét nem hagyományos csomagként kézbesítik.

2021. május 12. 12:35

A járvány első hulláma alatt is jól teljesített a digitális infrastruktúra

A hazai cégvezetők szerint 2020 tavaszán a mobil- és vezetékes internetes hálózatok lényegében tökéletesen működtek, átlagosan négyötödös osztályzatot adtak nekik – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megbízásából készített reprezentatív felmérésből. A kutatás ugyanakkor arra is kitér: a megkérdezett cégek majdnem negyven százalékánál panaszkodtak arra, hogy nincs elég szolgáltató a telephelyükön a választáshoz.

2021. május 12. 11:18

Sikeres tehetséggondozó verseny a műszaki középiskolákban

Idén, az elmúlt évek után, már kilencedik alkalommal rendezték meg a középiskolák számára kiírt országos Solid Edge és EDGECAM versenyt, amely a számítógép által támogatott tervezést és gyártást tanuló diákok tehetségfelmérője. Idén is több tucat pályaművel neveztek a diákok, hogy a legjobbak bekerüljenek az országos döntőbe.

2021. május 12. 09:57

A Magyar Telekom 2021. első negyedéves eredményei

A Magyar Telekom ma közzétette 2021. első negyedévre vonatkozó, EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A negyedéves pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2021. május 11. 19:33

Már Budapesten is elérhetők a Webfleet Solutions szolgáltatásai

A Webfleet Solutions, Európa vezető telematikai megoldásokat kínáló vállalata megérkezett Magyarországra. A Bridgestone tulajdonában lévő cég új budapesti képviseletével személyre szabott megoldásokat és szolgáltatásokat kínál majd a helyi üzleti flottapiac igényeit kielégítve. Első lépésként a díjnyertes WEBFLEET flottakezelő felület – a vállalat zászlóshajó megoldása – magyar nyelven is elérhetővé vált, és már a magyar elektronikus útdíjrendszerrel, a HU-GO-val is illeszkedik.

2021. május 11. 17:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35