Eladnád az ismerőseidet a hírnévért vagy a szabadságért?

Vértes Judit, 2015. május 11. 10:19

Rendhagyó, interaktív színházi előadáson vehettek részt vasárnap délután a Katona József Színházban az odalátogatók. A Being Faust – Enter Mephisto előadás Koreából érkezett hozzánk a Goethe Intézet szervezésében. Ma még további három előadás lesz.

A hogy arról már múlt héten beszámoltunk, rendhagyó színházi előadással várja a Katona József Színház az érdeklődőket. A mai napon még részt vehettek az eseményenm, három esemény vár még rátok.

 

A jelentkezők miután szerződést kötöttek a Mephisto&Co. Vállalattal, rangsorolták a számukra fontos értékeket, és elindultak, hogy megszerezzék azokat. A vállalat vezetője, M (Ónodi Eszter) és Wagner (Kocsis Gergely) fogadták az érkezőket. „Hogy a lelküket szeretnénk? Ugyan, kérem, dehogy. De mint tudják, mindennek ára van.” – mondta kedvesen a piros ruhába öltözött M.

 

A játék során egy teremben bolyongva kell megtalálni a megfelelő Faust idézeteket. Ha sikerült megtalálnunk az általunk fontosnak tartott értékekhez kapcsolódó sorokat, megvásárolhatjuk azokat. Ehhez azonban pénzt kell kivennünk a Mephisto&Co. Bankjából. De semmi gond, hiszen a játék során bármikor pénzzé tehetjük közelebbi vagy távolabbi ismerőseinket a teremben elhelyezett ördögi automaták valamelyikénél. A megvásárolt idézetekkel egyre közelebb jutunk a hőn áhított értékekhez (szépséghez, szerelemhez, hatalomhoz, vagy a gazdagsághoz), és ezzel elégedettségpontokat szerzünk. (Ismerősből pedig van elég…) A játékot az nyeri, aki a legtöbb elégedettségpontot gyűjti.
 

 

A mintegy másfél órás interaktív játék alatt nemcsak Goethe: Faust című művének sorait ismerhetjük meg, hanem kicsit önmagunkat is. S miközben küzdünk az elégedettség-pontokért, (szorít az idő, és a megszerezhető értékek ára egyre nő), néha elgondolkodhatunk rajta, mi is az, ami igazán fontos.

 

A játék véget ér. De a szerződés csak akkor bontható fel, ha kimondjuk a szavakat: „E nagy pillanatot élvezem éppen.”

 

Május 11-én még három előadás lesz, ezekre regisztrálni lehet a Goethe Intézet oldalán. A részvételhez Android- vagy iOS-alapú, wi-fi képes mobil eszköz és Facebook fiók szükséges!

 

 

Akinek pedig megtetszettek Goethe sorai, megnézheti a teljes, két részes Faust előadást is a Katona József színházban.