Szolid frissítőcsomag a Microsofttól

Kiss Ádám Zoltán, 2009. január 14. 08:08

A vállalat idei évben elsőként kiadott frissítőcsomagja nyugodt évkezdést sejtet, mindössze egyetlen kritikus minősítésű javítást tartalmaz, és a megszokott alkalmazások frissítéseit.

A Microsoft a minden hónap második keddjére időzített előre bejelentett frissítési időszakban ma csupán egyetlen kritikus minősítésű javítást adott ki. A tavalyi év kissé viharosra sikeredett vége után ez nyugodt kezdetet jelent a szoftveróriás számára.

Mint arról beszámoltunk, a világ legelterjedtebb böngészőjében egy olyan hibát találtak, aminek a kihasználására készült kód már felkerült a világhálóra, és nem csak elméleti szinten volt képes fertőzni, tízezerre rúgott a jórészt ázsiai fertőzött oldalak száma. A helyzetet tovább rontotta, hogy míg általában vagy a legújabb frissített verziók nem sérülékenyek, vagy a kevésbé használt régebbiek, most mindkét kategóriájú Internet Explorer változat érintett volt. A hibát azonban soron kívül, rekord gyorsasággal orvosolták, és a jelek szerint ez megalapozta a mostani nyugodt évkezdést.

A jelenlegi csomagban a Windows rendszerek kerültek frissítésre egy 600 KB körüli csomagban, mely külső támadástól hivatott megóvni gépünket, telepítése után a számítógép újraindítását kérheti a rendszer. Ezenkívül frissültek a megszokott szoftverek adatbázisai, a Windows Defender 1,3 MB-os, az Outlook e-mail szűrője 3,4 MB-os, és a rosszindulatú szoftverek eltávolítására szolgáló alkalmazás kapott új adatokat, ez utóbbi egy méretes, 10,7 MB-os csomag formájában, melyek telepítése legegyszerűbben a Windows rendszerek beépített frissítőrendszerén keresztül tehető meg.