544 millió dolláros veszteség az Amazonnál

Czipperer Dia, 2014. október 27. 14:53

Az Amazon Fire Phone nem hozta meg a várt sikert a vállalat számára. A harmadik negyedéves eredmények szerint jelentős működési veszteséggel számolhatnak, amely többek között a telefon piaci fogadtatásának is köszönhető.

A vártnál kevésbé nőttek az Amazon bevételei, a veszteségek pedig még nagyobbak lettek. A harmadik negyedéves eredmények szerint 544 millió dollár működési veszteséggel számolhat a vállalat, ami jelentősen több, mint egy évvel ezelőtt.  Bár a vállalat bevételei nőttek tavalyhoz képest 20%-kal (17,09-ről 20,58 milliárdra), ez még mindig elmarad a várthoz képest.

 

A gyenge mutatókhoz nagyban hozzájárul az Amazon Fire Phone telefon is, amely sok negatív kritikát kapott. Ráadásul a vállalat a közelmúltban 1 milliárd dollárért felvásárolta a Twitchet és 2 milliárdot fektetett az indiai e-kereskedelmi piacba.

 

A vállalat az utolsó negyedévet tekintve kevésbé optimista, mint az elemzők. A vállalat 27,3 és 30,3 milliárd dollár közötti bevételt vár, míg a szakemberek 30,89 milliárd dollárral számolnak.

 

Forrás: Techspot.com, Kép: theverge.com