Események

Rendezvény neve: IT szolgáltatások adatvédelmi kérdései
Dátum: 2023. 06. 13. - 2023. 06. 13.
Tartalom: A szeminárium témakörei:

- Alapvető fogalmak; adatkezelő, adatfeldolgozó, közös adatkezelők, online adatok, fiók adatok, automatizált adatkezelés, álnevesítés, anonimizálás
- IT szolgáltató adatvédelmi szerepe és a kapcsolódó feladatai, felelősségei, adatfeldolgozói nyilvántartás
- Közösségi média szolgáltatók, mint adatkezelők és/vagy adatfeldolgozók
- Adatvédelmi szempontok felhőszolgáltatásoknál, Európai Bankhatóság és MNB kiszervezésre vonatkozó ajánlásai adatvédelmi aspektusai, EU Cloud Magatartási Kódex, Európai felhő infrastruktúra-szolgáltatók Magatartási Kódexe (CISPE) dióhéjban
- Egyéb IT szolgáltatások adatvédelmi kérdései (karbantartás, szoftver előfizetés, IT projektek)
- A blockchain technológia adatvédelmi kihívásai
- Mit tartalmazzon az adatfeldolgozói szerződés? Feltételek adatkezelő és adatfeldolgozó szempontjából.
- GDPR szerinti adattovábbítási garanciák harmadik országba történő adat továbbítás
- Al-adatfeldolgozókkal kapcsolatos követelmények
- Beépített és alapértelmezett adatvédelem. Milyen adatvédelmi szempontokat kell figyelembe venni fejlesztéskor, szolgáltatások tervezésénél, kialakításánál?
- Adathordozhatóság, profilalkotás, automatizált döntéshozatal
- Adatvédelmi szempontok beszerzésnél. Az adatfeldolgozók adatvédelmi auditja
- Adatvédelmi incidensekkel kapcsolatos kötelezettségek, incidens kezelési szabályzat
- Érintetti jogok
- Röviden a NIS 1 és NIS 2 Irányelvről
- Mesterséges Intelligencia és adatvédelem
Szervező(k):
IIR Hungary  - Szervező
Helyszín(ek):
n.a./Budapest
Típus: Informatikai / Rendezvény / Térítéses
További információk
Jelentkezés: Jelentkezés itt!

Kövess minket a Facebookon!

Szoftver híreink

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

Játékos módon tanít programozást gyerekeknek a 18 éves vállalkozó robotika csomagja, a Megoldások a holnapért kihívás tavalyi díjazottja a népszerű televíziós műsorban is bizonyított. A Samsung és az EdisonKids közös programja a technológia iránt érdeklődő diákoknak kínál lehetőséget arra, hogy elismert szakemberekkel együttműködve gondolkodó közösséget, alkotóműhelyt hozzanak létre, ahol közösen dolgozhatnak ki jövőformáló megoldásokat. 

Új iparági sztenderd a tűzvédelemben

Folyamatosan bővül azoknak intézményeknek, gyáraknak, logisztikai központoknak a száma, amelyek egyszerűbbé és papírmentessé tették az ellenőrzési, karbantartási folyamatokat és azok dokumentálását egy egyedülálló magyar fejlesztésnek köszönhetően. A szoftvercég innovációja a következő időszakban egyfajta iparági sztenderddé válik a területen, amellyel átláthatóvá, egységesség válnak az ellenőrzések, auditálások folyamata is.

Aggódhatnak a kripto csalók: magyar csapat is küld elemzéseket az FBI-nak

Kifinomult elemzői tudással, legmagasabb nemzetközi vizsgákkal, és a világ egyik legismertebb analitikai programjával ered a kripto csalók nyomába egy hazai elemző csapat. A pár hónapja indult vállalkozás hírneve máris meghaladta az országhatárokat: egyaránt dolgoztak Nevada állam legismertebb ügyvédi irodájának és az FBI számára is.

Itt a Bridgestone új négyévszakos defekttűrő gumiabroncsa

A Bridgestone továbbfejlesztette a prémiumkategóriás négyévszakos túraautó-abroncsát az egyedülálló DriveGuard Run-Flat (RFT) defekttűrő technológia beépítésével. Ezen újításnak köszönhetően a járművezetők egy defekt esetén még további 80 kilométert is megtehetnek akár 80 km/órás sebességgel, így biztosítva számukra a teljes biztonságot, kényelmet és nyugalmat. Az elektromos járművekre is alkalmas Turanza All Season 6 ENLITEN a DriveGuard RFT-vel felszerelve kiváló fékteljesítményt nyújt bármely évszakban, különösképp hó- és futásteljesítményt tekintve.

Új Kingston FURY, a versenyautók által ihletett DDR5-memória

A Kingston FURY, a memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető vezető Kingston Technology Company, Inc. vállalat nagy teljesítményű megoldásokra specializálódott részlege, bemutatta legújabb memóriáját, a Kingston FURY Renegade DDR5 RGB Limited Editiont. Az autók és az autóversenyzés szeretete által ihletett készlet a versenypályák lendületét idézi.