Egyre több amerikai tinédzsernek van okostelefonja

Czipperer Dia, 2013. március 13. 11:30

Egy legújabb felmérés szerint (Pew Research Center) az amerikai tinédzserek 37%-ának van okostelefonja és sokuk ezen keresztül kapcsolódik az internetre.

Bár a Pew Research Center felméréseinek adatai nem hazánkra vonatkoznak, mégis mutatóval szolgálnak arról, mennyire népszerűek az okostelefonok. A Nielsen legutóbbi felmérése már rávilágított arra, hogy a legújabb trend egyértelműen az okostelefon, és főként a feltörekvő piacokon hódítanak. Idén pedig már – ahogy azt az IDC  prognosztizálta , minimálisan, de átvehetik a vezetést a hagyományos készülékek felett.

 
És, ami azt hiszem, nem túl meglepő, főleg a fiatalabb korosztály használ ilyen készüléket, a mostani felmérés adatai pedig most a tinédzser korosztályra vonatkoznak. A kutatás tavaly július és szeptember között zajlott, és a vizsgálatba a 12-17 év közötti korosztályt (802 válaszadó) vonták be. Kiderült, hogy a megkérdezettek 78%-a rendelkezik mobiltelefonnal, és ezek közel a felének van okoskészüléke (37%). 2011 júliusában ez az arány még csak 23% volt.
 

Használat tekintetében főleg a chat és szöveges üzenetek emelkednek ki a sorból, de sokan netezésre is telefonjukat használják. A tinikorosztály kb. 25%-a netezik telefonján, míg a felnőttek körében ez csupán 15%.

 

Természetesen ezek az adatok csak tendenciákat reprezentálnak, hiszen ahány felmérést olvasunk, annyi adattal találkozhatunk. A Nielsen tavalyi felmérése például a 13-17 éves korosztálynál 58%-ban állapította meg az okostelefonhasználatot.

 

Forrás: CNET.com