Hogyan mobilozunk világszerte?

Czipperer Dia, 2013. február 26. 11:46

A Nielsen legújabb felmérésből kiderül, milyen eltérések és hasonlóságok figyelhetők meg a mobilhasználati szokások tekintetében világszerte. A felmérés 10 ország bevonásával készült, amelyek között az Egyesült Államok, Kína, India, Ausztrália és Dél-Korea is szerepelt.

A Nielsen felmérése arra próbál rávilágítani, milyen eltérések körvonalazódnak az egyes országokban a mobilhasználati szokások terén. 10 különböző ország adatait vetették össze: Ausztrália, Brazília, Kína, India, Olaszország, Oroszország, Dél-Korea, Törökország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok szokásait vizsgálták.

 
Az eredmények azt igazolják, hogy a feltörekvő piacokon, mint Dél-Koreában (67%), Ausztráliában (65%) és az Egyesült Királyságban (61%) az okostelefonok hódítanak. A hagyományos telefonok inkább Indiában (80%), Törökországban (61%) és Oroszországban (51%) jellemzőek. A „köztes” készülékek nem igazán nyerték el a felhasználók kegyeit. Ezek alatt olyan multimédiás készülékeket értenek, amelyek az okos és a buta kategória közé sorolhatók. Itt Brazília érte el a legmagasabb százalékot – bár ez is mindössze 21%, vagyis a felhasználók kevesebb, mint negyede.
 
Az alkalmazások használata is országonkénti eltéréseket mutat. Például amíg a felhasználók nagyobb része szereti a navigációs, térképes alkalmazásokat, addig Törökországban és Indiában mindössze néhány százalék használ ilyen applikációkat. Ugyanígy igaz ez a vásárlás és kiskereskedelmi alkalmazásokra is: ezekben az országokban a legkisebb az ezekre való hajlandóság.
 
Van viszont, ami mindenhol leköti az emberek figyelmét: a játékok és a közösségi média (ld. a képen) – ebben az esetben sem kulturális, sem egyéb különbségek nem mutatkoznak meg nagy számban. A felmérés eredményeit részletesen az MWC-n (Mobile World Congress) ismertetik.
 
Forrás: Mashable.com
 
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világszinten teljes gőzzel halad az egészségügy digitális átalakulása

Az egészségügy digitális forradalma közel 20 éve van napirenden, most azonban úgy tűnik, valóban változás várható. Legalábbis ez derül ki a Roland Berger „Az egészségügy jövője: a szektor gyorsabb ütemben digitalizálódik a vártnál” (Future of Health: An industry goes digital – faster than expected) című tanulmányából. A Roland Berger szerint a 2025-ig tartó időszakban gyökeres változások lesznek az egészségügyi piacon. 

2020. február 21. 14:48

Az OnRobot bővíti termékcsaládját!

A robotikai End-of-Arm eszközök globális éllovasa, az OnRobot innovatív Gecko nyom nélkül tapadó gripperének egy új kompakt, egykorongos verzióját dobta piacra. Az új egykorongos Gecko SP (single pad) a megszokott funkciókat hozza most el olyan új automatizációs alkalmazások számára is, melyeknek kevesebb helyre és alacsonyabb teherbírása van szükségük. 

2020. február 21. 13:15

207 millió forint befektetést kapott a Trustchain digitális szerződéskötő platform

AZ MFB csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől újabb, ezúttal 207 millió forintnyi befektetést kapott a TrustChain Systems Kft. A vállalkozás szolgáltatásai folyamatosan bővülnek, februárban indult a valós idejű távoli ügyfél-azonosítás magyar nyelven.

2020. február 21. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás