Hogyan mobilozunk világszerte?

Czipperer Dia, 2013. február 26. 11:46

A Nielsen legújabb felmérésből kiderül, milyen eltérések és hasonlóságok figyelhetők meg a mobilhasználati szokások tekintetében világszerte. A felmérés 10 ország bevonásával készült, amelyek között az Egyesült Államok, Kína, India, Ausztrália és Dél-Korea is szerepelt.

A Nielsen felmérése arra próbál rávilágítani, milyen eltérések körvonalazódnak az egyes országokban a mobilhasználati szokások terén. 10 különböző ország adatait vetették össze: Ausztrália, Brazília, Kína, India, Olaszország, Oroszország, Dél-Korea, Törökország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok szokásait vizsgálták.

 
Az eredmények azt igazolják, hogy a feltörekvő piacokon, mint Dél-Koreában (67%), Ausztráliában (65%) és az Egyesült Királyságban (61%) az okostelefonok hódítanak. A hagyományos telefonok inkább Indiában (80%), Törökországban (61%) és Oroszországban (51%) jellemzőek. A „köztes” készülékek nem igazán nyerték el a felhasználók kegyeit. Ezek alatt olyan multimédiás készülékeket értenek, amelyek az okos és a buta kategória közé sorolhatók. Itt Brazília érte el a legmagasabb százalékot – bár ez is mindössze 21%, vagyis a felhasználók kevesebb, mint negyede.
 
Az alkalmazások használata is országonkénti eltéréseket mutat. Például amíg a felhasználók nagyobb része szereti a navigációs, térképes alkalmazásokat, addig Törökországban és Indiában mindössze néhány százalék használ ilyen applikációkat. Ugyanígy igaz ez a vásárlás és kiskereskedelmi alkalmazásokra is: ezekben az országokban a legkisebb az ezekre való hajlandóság.
 
Van viszont, ami mindenhol leköti az emberek figyelmét: a játékok és a közösségi média (ld. a képen) – ebben az esetben sem kulturális, sem egyéb különbségek nem mutatkoznak meg nagy számban. A felmérés eredményeit részletesen az MWC-n (Mobile World Congress) ismertetik.
 
Forrás: Mashable.com
 
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Viszonteladói Apple-partner programot indít az Apcom

Apple termékek értékesítését támogató partnerprogramot indít az Apcom. Az Apple támogatásával a hivatalos magyarországi forgalmazó által indított Distribution Partner Program (DPP) keretében a csatlakozó magyarországi, IT és telekommunikációs szektorban érdekelt viszonteladók kedvező feltételekkel szerezhetnek be Apple termékeket a disztribútortól. Emellett a program nélkül eddig számukra nem elérhető, a márka értékesítését segítő marketing és training forrásanyagokhoz is hozzáférést kaphatnak. 

2020. április 1. 19:13

Tömegével váltanak e-aláírásra a vállalatok a járványhelyzet miatt

Megrohamozták a hazai vállalatok az e-aláírással foglalkozó NETLOCK-ot az elmúlt napokban: a járványhelyzet miatt tömegével váltanak ki olyan e-aláíró tanúsítványt, amellyel a dolgozók otthonról is egyszerűen hitelesíthetnek bármilyen dokumentumot elektronikusan egy biztonságos weboldalon keresztül.

2020. április 1. 16:34

Már applikációval is vehetünk 30 napos bérletet a Volánbusz járataira

2020. április 1-től már a 30 napos, teljes árú és kiemelten kedvezményes helyközi bérletek, valamint az országos besorolású távolsági járatok igénybe vételéhez szükséges kiegészítő jegyek is megvásárolhatók a nemrég bevezetett applikáción keresztül.

2020. április 1. 15:17

1GB helyett 1+99GB Hipernetet ad a Telenor egy ezresért

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetben felértékelődött a gondtalan nethozzáférés, legyen szó kapcsolattartástól, tanulásról vagy szórakozásról. A Telenor a kritikus helyzetben kedvezményesen szeretné biztosítani ügyfelei számára ehhez a feltételeket, így a márciusi ajándék 100GB adat után, április 1-től 1+99GB-ot nyújt kedvezményes áron, 1000 forintért. Az új Hipernet adatjegy további előnye, hogy akinek 100GB-nál is több adatra van szüksége, egy telefonszámhoz többször is megrendelheti az 1+99GB opciót ugyanezen az áron.

2020. április 1. 13:52

A távoli menedzsment fontosabb, mint eddig valaha

A koronavírus globális elterjedése rendkívül komoly kihívást jelent minden ország, szervezet és egyén számára. A vis maior helyzet az informatikai vállalkozásokra is nagy hatással volt, a tömeges távmunka ráirányította a figyelmet az iparágra, és a távoli menedzsment megoldására. A Zyxel portfóliójából különösen a Nebula iránt nőtt meg az érdeklődés, mivel az adatbiztonsági és egyszerű csatlakozási funkciók egyszerre teljesülnek benne.

2020. április 1. 12:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás