Idén már az okostelefonok uralkodhatnak

Czipperer Dia, 2013. március 5. 10:31

Az IDC jelentése szerint ebben az évben lesz a vízválasztó: várhatóan több okostelefont adnak majd el, mint hagyományos készüléket, de egyelőre még nem szorítja ki elődjét a piacról.

A becslések szerint idén minimálisan átvehetik a vezetést az okostelefonok: az IDC piackutató cég új jelentése szerint várhatóan 918.600.000 okostelefon szállítanak majd a világ különböző pontjaira, amely a teljes piac 50,1 %-át teszi ki. Ezzel az aránnyal épphogy felülkerekedhet, viszont jelzésértékkel bír.

 
Úgy tűnik, a nagyobb népességgel rendelkező országok generálják majd a nagyobb keresletet, mint például Brazília, India és Kína. Az utóbbi már túlszárnyalta az USA-t, a másik kettő jelenleg az ötödik és a hatodik helyen áll. De a becslések szerint 2017-re felküzdik magukat az USA mögé a harmadik és negyedik helyre, és 129%-os és 459%-os növekedést jósolnak.
2017-ben már szinte teljes uralmat jósolnak az okostelefonoknak. A becslések szerint körülbelül 1,5 milliárd készülék kerül forgalomba, ami a piac kétharmadát teszi ki.  A felmérésből az is kiderül, hogy bár az USA-ban a felhasználók többsége már okostelefonnal rendelkezik, mégis lassabbnak mutatkozik a fejlődés.
 
Ami az elfogadást és terjedést még inkább erősíti, hogy folyamatosan mennek le az árak. Igaz, jönnek újabb készülékek, amelyekért busás árat számolnak fel, de a régebbi modelleket már szinte „dobálják” az ember után.
 
Forrás: Techspot.com
 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Pillantás a mágikus dobozra

Villogó bútordarab garbós beszélő fejekkel, a világ híreinek varázsgömbje, instant cirkusz vagy otthonunk házi oltára – közel egy évszázada nézzük, de vajon tudjuk-e, mi is a televízió valójában? A digitális műsorszolgáltatás, a streaming és a felhasználók által generált tartalmak korában érdemes egyáltalán megkülönböztetnünk a tévét bármilyen más képernyőtől – a zsebünkben lapulótól egészen a falméretűig? A Telekom innovációs rendezvénysorozata, a Most Fórum idei első rendezvénye minden háztartás legfontosabb dobozáról rántotta le a csipketerítőt, hogy letörölhesse az alatta lerakódott évszázados port.

2020. február 16. 10:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás