Idén már az okostelefonok uralkodhatnak

Czipperer Dia, 2013. március 5. 10:31

Az IDC jelentése szerint ebben az évben lesz a vízválasztó: várhatóan több okostelefont adnak majd el, mint hagyományos készüléket, de egyelőre még nem szorítja ki elődjét a piacról.

A becslések szerint idén minimálisan átvehetik a vezetést az okostelefonok: az IDC piackutató cég új jelentése szerint várhatóan 918.600.000 okostelefon szállítanak majd a világ különböző pontjaira, amely a teljes piac 50,1 %-át teszi ki. Ezzel az aránnyal épphogy felülkerekedhet, viszont jelzésértékkel bír.

 
Úgy tűnik, a nagyobb népességgel rendelkező országok generálják majd a nagyobb keresletet, mint például Brazília, India és Kína. Az utóbbi már túlszárnyalta az USA-t, a másik kettő jelenleg az ötödik és a hatodik helyen áll. De a becslések szerint 2017-re felküzdik magukat az USA mögé a harmadik és negyedik helyre, és 129%-os és 459%-os növekedést jósolnak.
2017-ben már szinte teljes uralmat jósolnak az okostelefonoknak. A becslések szerint körülbelül 1,5 milliárd készülék kerül forgalomba, ami a piac kétharmadát teszi ki.  A felmérésből az is kiderül, hogy bár az USA-ban a felhasználók többsége már okostelefonnal rendelkezik, mégis lassabbnak mutatkozik a fejlődés.
 
Ami az elfogadást és terjedést még inkább erősíti, hogy folyamatosan mennek le az árak. Igaz, jönnek újabb készülékek, amelyekért busás árat számolnak fel, de a régebbi modelleket már szinte „dobálják” az ember után.
 
Forrás: Techspot.com
 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Csökken a magyar vállalkozások száma, a MI pedig alig várja, hogy ezen lendítsen

Csökken a magyar vállalkozások száma, azaz a megszűnések és felszámolások meghaladják az újonnan alapított cégek számát, amelyek hátterében a nem elég körültekintő üzleti tervezés, vagy akár a nem hatékony munkafolyamatok állhatnak – derül ki a Billingo, az egyik leggyakrabban használt, online számlázóprogramot fejlesztő hazai cég összefoglalójából. 

2024. június 23. 13:54

Különleges naperőmű kezdte el működését Környén

Egyre több magyarországi iparvállalat tesz komoly lépéseket, hogy zöldebbé tegye energiafogyasztását. Számukra azonban kihívást okozhat, hogy az időjárásfüggő naperőműveket hogyan integrálják költséghatékonyan rendszereikbe. 

2024. június 23. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02