A civil kurázsi kihívása

A német netes közösség a szélsőjobb ellen

FeriMesz, 2000. augusztus 19. 22:10
Augusztus 18-án pénteken Berlinben megalakult a "N@IIN - No Abuse in Internet" nevű egyesület, célja, hogy a jogsértő és erkölcstelen oldalakat száműzzék a világhálóról.
A 22 alapító tag közé tartozik a rendőrszakszervezet és a berlini zsidó közösség is. A különböző német internetszolgáltatók egyesületének védnöke az RTL korábbi vezetője, Helmut Thoma. Az új szervezet szorosan együttműködik majd a német igazságügyi minisztériummal. Az új egyesület zöldpárti parlamenti képviselői hangsúlyozták: nem az internet cenzúrájáról van szó, mert ez ellentmondana a médium alaptermészetének - sokkal inkább az értelmes önkontroll a célja kezdeményezésüknek.

A közeljövőben kidolgozzák az alapokat és a technikai lehetőségeket, hogy később megkezdhessék a jogsértő és erkölcstelen oldalak eltávolítását - jelentette be Arthur Wetzel, a Strato Medien AG elnöke. Ennél az internetcím-regisztrálás terén európai piacvezető cégnél próbálták nemrég bejegyeztetni az ominózus www.heil-hitler.de címet.

Az internetezők így jelenthetik majd a N@IIN-nek, ha szélsőjobboldali vagy gyermekpornóval kapcsolatos oldalakat találnak. Ezeket el is lehet majd távolítani a hálóról. A visszaélés-ellenes társaságba mind cégek, mind magánemberek beléphetnek. A tagok számára az egyesület azt jelenti: vége az egyszemélyes harcnak. A N@IIN az internetezők közössége számára a civil kurázsi kihívása lesz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36