Madonna: vissza a nevemet!

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. augusztus 21. 12:54
Madonna, a híres énekesnő úgy gondolja, hogy Don Parisi jogtalanul birtokolja a madonna.com domaint.
A ZDnet értesülése szerint az énekesnő hivatalos eljárással szeretné visszaszerezni a férfitől szerinte jogos tulajdonát. Don Parisi szerencsés regisztrátor, mert elsőként jegyeztette be a madonna.com és whitehouse.com domaineket. Madonna a World Intellectual Property Organization szervezethez fordult. A WIPO-nak joga van a domain nevek tulajdonjogáról dönteni, és az illetéktelen "címfoglalókat kilakoltatni". A WIPO a legutolsó döntésében címfoglalók egy csoportjától vett vissza 40 domaint, mert a "Yahoo!" nevet használták.

A WHOIS adatbázisa szerint Don Parisi 1998-ban vásárolta a domaint 20,000 dollárért. Kezdetben erotikus kikötőként szolgált, de a névért folyó harc miatt Don Parisi inkább egy fórumot indított be az oldalon, hogy a közvéleményt maga mellé állítsa.

Madonna szerint a névhez joga van, mert le is védette Madonna szót. Az ellenfél, Don Parisi szerint "senki sem birtokolhat egy szót". Madonna nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, Don Parisi annál inkább: "Azt állítja, hogy ez az ő neve. Ezt nehezen hiszem el. Több mint 275 cég létezik, ami levédette a nevében a "Madonna" szót. Csak Amerikában és Kanadában 75 ilyen nevű vállalkozás van." Don Parisi szerint 87 olyan webkikötő létezik, aminek a címében, nevében szerepel a "Madonna" szó. A két legnyilvánvalóbb cím http://madonna.net/ és a http://madonna.org/

Kulcsszavak: jog domain

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59