"Ikerprocesszoros" SCO Forum

Zsadányi Pál, 2000. augusztus 22. 08:55
Az idei, sorrendben a 11. SCO-Forum Santa Cruzban úgymond "ikerprocesszoros" felállásban kezdődött, amennyiben a SCO vezénylet mellett beszállt a Caldera, a SCO két részlegének új tulajdonosa is a "buliba".
A Caldera ugyan szinte az utolsó pillanatokban csatlakozott a Forum támogatói sorába, de miatta, alapos okkal, ugyancsak átszervezték a programot, sok helyet szorítva a Linuxnak, és főleg, a Caldera OpenLinuxnak. Bevezetőt, az ikervezényletet tükrözve, mind a SCO alapító főnök Doug Michels, mind a szintén alapító Caldera főnök, Rensom Love mondott.

Az egyik legérdekesebb bejelentés az, hogy a SCO-nál maradt Tarantella üzletág tovább önállósodik, illetve a SCO maradék része távlatilag átalakul Tarantella nevű céggé. A korábbi SCO Server és a Professional Services részlegek, amelyeket a Caldera a megegyezés során megkapott, szintén új cégbe kerül, Caldera, Inc. néven. A Caldera Inc. holding jellegű cég, amelynek a két részlege önálló elszámolású lesz. A holdingban a SCO-nak 28 százaléknyi részesedése marad.

A Forum 2000 vasárnap oktatási napirenddel kezdődött, de az érdemi megnyitó hétfőn volt. A Forum szerdáig tart. Az előadások RealPlayer videolejátszóval megtekinthetők az interneten át is.

Kulcsszavak: SCO Caldera konferencia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14