A Yahoo titkosít

Harmat Lajos, 2000. augusztus 25. 21:51
A Yahoo tervei között szerepel, hogy e-mail szolgáltatásaiban lehetővé teszi az adattitkosítást, ezzel is védve az üzenetekhez fűződő személyiségi jogokat; a lépést a titkosítás iránti egyre nagyobb igény tette szükségessé.
A webportál és a titkosítással foglalkozó dallasi Zixlt cég megállapodtak, hogy egyezséget írnak alá a Yahoo Mail felhasználóinak nyújtandó titkosításró. Amikor a rendszer elindul, lehetőség nyílik a Yahoo Mail-használók számára, hogy üzeneteiket a Zixlt SecureDelivery.com site-ján keresztül küldjék, titkosítva ezzel úgy az elküldött, mint a fogadott üzeneteket, még ha az üzenetet ez fel is tartóztatja útjában.

A Zixitl SecureDelivery weboldala ebben a negyedévben indítja a kiegészítő szoftvert a Lotus Notes és a Microsoft Outlook e-mail alkalmazásokhoz. A Yahooval kötött üzlet az első nagy portált jelenti, amely titkosított e-mail szolgáltatást nyújt. Eddig az adattitkosítás a műszaki védelmű számítógépes területhez tartozott, a felhasználók most használatba vehetik a szükséges terméket a szoftver letöltésével.

A Yahoo által indított, web alapú titkosítási versenybe kisebb játékosok is beszállnak, mint a Hushmail és a ZipLip. A ZipLip, amely egy sor biztonsági üzenetkezelő terméket ad hozzá kiegészítésként saját free mail oldalához, úgy kommentálta a hírt, hogy a beindult mozgás is jelzi, a titkosítás fő áramlata beindult. A CNet szerint a Yahoo megértette, hogy az ügyfelek több személyiségi elemet kívánnak érvényre juttatni, mondja a ZipLip vezérigazgatója.

Kulcsszavak: Yahoo security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36