Microsoft és az Amazon.com összefogás e-Book értékesítésre

Zsigó József, 2000. augusztus 28. 22:01
A Microsoft San Franciscoban tartott sajtóértekezletén bejelentette, hogy az Amazon.com, a legnagyobb internetes könyvértékesítéssel is foglakozó cég, a Microsoft Reader-t választotta az elektronikus könyvek értékesítéséhez.
A stratégiai partnerség keretében a Microsoft vállalta, hogy az Amazon.com igényeinek megfelelően szabja át a Microsoft Reader-t, hogy az internetes vásárlók könnyebben tudják az e-Book kiadványokat olvasni. Mint ismeretes, az alkalmazás a ClearType technológia felhasználásával nagyban javítja az asztali és hordozható gépek LCD képernyőin a font-felbontást miközben változatlanul hagyja az összes tipográfiai elemet - bekezdést, kiemelést, lábjegyzetet stb.

Mind a Microsoft, mind az Amazon.com bízik abban, hogy az ilyen formában kínált elektronikus könyvek széles tömegeket nyernek meg, azok közül is, akik ma még idegenkednek a szemet fárasztó elektronikus kiadványoktól. A Microsoft Reader ingyenesen letölthető a http://www.microsoft.com/reader helyről - olvasható a Microsoft sajtóközleményében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50