Megatrend: vállalati e-business stratégiák a Megashow zászlaján

Kovács Attila, 2000. szeptember 5. 12:43
Négyszáz résztvevővel (40 százalékuk vállalati felső vezető), öt párhuzamosan futó szekcióban (plenáris, szoftvertechnológiák, hardver és hálózatok, vállalatirányítás, sw/hw vegyes) megtartott több mint 30 előadással rendezte meg szeptember 5-én Budapesten a sorrendben hatodik Megashow-ját a Megatrend.
Ezúttal a hangsúly a vállalati e-business stratégia kialakításán, a hazai gazdasági társaságok konkrét e-business lépésekre való ösztönzésén volt. A Megatrend és partnereinek (Citrix, CA, MS, Network Associates, Oracle, PSINet, Psion és Index.hu) szakemberei arról igyekeztek meggyőzni a leginkább középvállalati vezetőket, hogy megtéve az első lépéseket, alakítsák ki elektronikus üzletviteli stratégiájukat.

A rendező cég által most elvégzett kérdőíves felmérés szerint a multikultúra-hiányos vállalatoknál nincsenek tisztában az e-business fogalmaival, a válaszadók több mint a fele semmiféle elektronikus üzleti megoldáson nem is töri a fejét; továbbá kiderült, csak jól működő ERP rendszerekre mint alapra lehet e-businesst ráépíteni. „A Megatrend, az integrált vállalati információs rendszerek terén nem csökkentve aktivitását, egyre nagyobb szerepet vállal az e-business terén” - jelentette ki a Héliában tartott rendezvényen Kajati László, a cég marketingmenedzsere.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59