Eldobható hitelkártyaszámok internetes vásárláshoz

Zsigó József, 2000. szeptember 7. 18:59
Az American Express várhatóan ma jelenti be újítását, melynek során a fogyasztók biztonságos kapcsolaton keresztül egyetlen alkalomra kiállított hitelkártyaszámot kapnak, amelyet internetes vásárlásukhoz használhatnak fel.
Ezzel az újítással csökkenteni lehet azoknak félelmét és viszolygását, akik attól tartanak, hogy hitelkártyával történő internetes vásárlásukkal harmadik személyek visszaélhetnek. Többször fordult már ugyanis elő, hogy web-betörések során vásárlók személyes adatai és hitelkártya-információi váltak hozzáférhetővé.

Az AmEx nem régóta van jelen az e-businessben. Habár szokásos kártyái is használhatók webes vásárlásokhoz, már tavaly szeptemberben bevezetett egy olyan chippel ellátott kártyát, amelyhez leolvasót is mellékelt. A "kék kártyáról" az eladó közvetlenül kapja meg az adatokat, így a csalás veszélye minimálisra csökkent. A fogyasztók nagyon pozitívan fogadták a kártyát. A Jupiter Communications felmérése szerint 2002-re a weben történő vásárlások értéke megközelítheti a 40 milliárd dollárt, ha biztonságossá teszik az internetet, de 18 milliárd közelében marad, ha nem lesz változás - adja hírül a CNET.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14