Az orosz MTS WAP-szolgáltatást indít

Nyíri Miklós, 2000. szeptember 12. 11:08
Oroszország egyik vezető mobilszolgáltatója, a Mobile TeleSystems (MTS) bejelentette, hogy a Motorolával közösen elindítja a General Packet Radio Service (GPRS) nevű, nagy sebességű adatközvetítő szolgáltatást, ami a Motorola kétsávos hálózatára fog épülni.
Ez a technológia nagy sebességű internet-hozzáférést és adattovábbítást tesz lehetővé. Még e hónapban megkezdődnek a tesztek, a szolgáltatás bevezetése év végére várható. Az MTS corporate ügyfelei, mint a Coca-Cola vagy a Hewlett-Packard Motorola Timeport készülékeket fognak használni a tesztidőszakban.

Az MTS sajtóközleménye hangsúlyozza, hogy ez az első ilyen jellegű szolgáltatáscsomag az országban. Ismeretes, hogy a Vimpelcom, az MTS legfontosabb versenytársa februárban hasonló megállapodást kötött a Nokiával, és a próbaüzemmód júliusban elkezdődött. Mikhail Umarov, a Vimpelcom szóvivője azt nyilatkozta, hogy a tesztek sikeresek és a hónap végéig 90%-os lefedettséget tudnak biztosítani.

Az MTS - Motorola együttműködés sikerét egy Motorola - Cisco Systems megállapodás biztosítja. A Cisco az egyetlen mobilkommunikációs cég, amely az egész világra kiterjedő kereskedelmi GPRS hálózattal rendelkezik. A Motorola - Cisco GPRS technológia már bizonyított a brit BT Cellnet és a németországi T-Mobil hálózatok működtetésében.

Az MTS és a Motorola optimizmusának ellentmond, hogy elemzők szerint a projekt korai. Eddig kevés GPRS rendszer van működőkész állapotban, a WAP készülékek drágák, az előfizetők várakozó állásponton vannak, és számos technikai probléma nehezíti az új szolgáltatás széles körű elterjedését - tudósít a The Moscow Times.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14