Dobogós tervek

, 2001. augusztus 7. 17:00
Meredek fejlődési görbét tartalmaznak az internetszolgáltatást nyáron megkezdett UUNet Hungary Kft. üzleti tervei, mivel nem titkoltan egy éven belül a három vezető hazai internetszolgáltató közé kíván fejlődni.
Kovács Péter, a vállalat kereskedelmi igazgatója a szeptember 21-én tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az üzleti felhasználók preferált szolgáltatójaként ideális partnerségre törekszenek (a UUNET nem nyújt internetszolgáltatást magánszemélyek részére), emellett kulcsszereplővé szeretnének válni az elektronikus kereskedelem magyarországi fejlődésében.

A cég már rendelkezik Nyugat-Európa és Magyarország között nagy átviteli sebességet (0,5-2 Mbps) biztosító vonalakkal, szeptember 20-án helyezték üzembe az ún. dial accesst, s fejlesztési terveikben még az idén Budapesten távközlési központ létesítése, jövőre Bécs és Prága felé optikai hálózat építése, Szegeden, Győrben és Pécsen, majd 2002-ben Debrecenben, Miskolcon és Szolnokon elérési pontok kialakítása szerepel.

Ha a világméretű fejlődéshez hasonló sebességű növekedést sikerül elérni Magyarországon is, minden remény megvan a dobogós helyre. A WorldCom-csoporthoz tartozó UUNET-é a világ egyik legnagyobb, 114 országot összekötő internetes gerinchálózata, amellyel Amerikában, Európában és Ázsia csendes-óceáni partvidékén biztosít internetes elérést. A világcégnek 76 országban vannak ügyfelei, és több mint 100 000 felhasználót szolgál ki világszerte.

A UUNET hozzávetőlegesen 3 millió dollárt fektet be naponta saját infrastruktúrájába, hálózata három és fél havonta kétszeresére, illetve évente tízszeresére nő.

Kulcsszavak: UUNET-hu +céginfo ISP UUNET

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14